Naslovna Vijesti Hronika I žene biju partnere

I žene biju partnere

0

Trend porasta nasilja u porodici se, na žalost, nastavlja. Tokom juna, prema izvještaju Centra bezbjednosti Pljevlja, registrovano je čak šest prekršaja iz oblasti Zakona o zaštiti od nasilja u porodici. Ono što je interesantno nisu svi nasilnici bili muškarci, jer je podnešeno šet prekršajnih prijava protiv šest lica, od čega je pet muškog i jedna ženskog pola. Iz ove oblasti nije bilo registrovanih krivičnih djela.

Mješaju tablete i „spid“

Registrovan je 1 prekršaj iz oblasti Zakona o sprečavanju zloupotrebe opojnih droga Podnešena je 1 prekršajna prijava protiv a lica. Izvršeno je pet zaplijena opojne droge, ukupno je zaplijenjeno 2,3 gr opojne droge „speed“, 30 komada tableta Lorazepam i 12 komada tableta Klonazepam, koje se nalaze na listi opojnih droga.

U junu čak 44 pijana vozača

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Pljevlja su u junu mjesecu 2019.godine registrovali 15 saobraćajnih nezgoda, od čega su 7 sa materijalnom štetom i 8 sa povređenim licima. Podnešeno je 45 prekršajnih prijava, izdali 393 naloga za naplatu novčane kazne, oduzeli 26 vozačkih dozvola, lišili slobode 12 lica zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja. Nije bilo registrovanih krivičnih djela. Posebno ističemo da je i dalje izražena pojava upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola. Identifikovana su 44 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, a od 14 lica je izuzeta krv radi dalje analize. Registrovano je 17 vozača koji su upravljali motornim vozilom u koncentraciji alkohola od 1 do 2 promila.