Naslovna Najnovije vijesti Marković: U Pljevlja se ulaže 100 miliona eura

Marković: U Pljevlja se ulaže 100 miliona eura

0

Sjednica Vlade Crne Gore danas je održana u Pljevljima, a premijer Duško Marković je nakon sjednice najavio da će se u ovoj Opštini realizovati projekti vrijedni 100 miliona eura.

Biće završena sanacija deponije Maljevac vrijedna 3,2 miliona,  jalovišta rudnika Šuplja Stijena 7,8 miliona, ekološka rekonstrukcija  TE Pljevlja u vrijednosti od  54 miliona. Više miliona biče uloženo i na uređenje putnih pravaca: do Metaljke  u vrijednosti od 12 miliona, Mihajlovice 8 miliona. i Crkvice – Vrulja 5 miliona.

Marković je kazao kako su sjednicu Vlade  održali u Pljevljima da bi baš ovdje donijeli važne razvojne odluke za opštinu i građane Pljevalja, i započeli proces otklanjanja negativnih posljedica po životnu sredinu koje su mogle su uticati, ili su uticale na zdravlje građana.

“Danas Vlada šalje jasnu poruku – naše opredjeljenje je održiv razvoj koji podrazumijeva odgovoran odnos prema životnoj sredini, i valorizaciju resursa u skladu sa najvišim ekološkim standardima – u interesu današnje, ali i budućih generacija”, istakao je Marković.

Osvrnuo se prvi čovjek Vlade i na kvalitet zdravestvene zaštite, napominjujući kako se mora obezbijediti veći kvalitet zadravtsvene zaštitre, ne samo u Pljevljima, već i u cijeloj Crnoj Gori.

On je poručio kako je zadužio nadležne organe da se pronađe način i model početka gradnje nove bolnice u Pljevljima.

izvor:cdm.me