Naslovna Vijesti Društvo ISPORUČENA OPREMA PLJEVALJSKIM PČELARIMA

ISPORUČENA OPREMA PLJEVALJSKIM PČELARIMA

0

Podpredsjednik Opštine Pljevlja Mervan Avdović je istakao da je Opština Pljevlja spremna da pomogne kako pčelarima tako i drugim preduzetnicima.

„Ovaj put je riječ o podjeli opreme to su vrcaljke, topionici i kante čija ukupna vrijednost iznosi oko 13 hiljada evra. Opština Pljevlja učestvuje sa nekih 50%, to jest sa oko 6 i po hiljada. Opština Pljevlja je uvijek spremna da pomogne na razne načine, ne samo Udruženje nego i one koji nisu članovi Udruženja, da pomogne na neki način mlade koji žele da se bave pčelarstvom. Znači, Opština Pljevlja želi da pomogne svima koji žele da se bave nečim što nije samo hobi već počinje da biva biznis i svi su dobrodošli kod nas i svima su otvorena vrata za razgovor“ kazao je Avdović.

Žarko Dragašević predsjednik Udruženja pčelara „Matica“ zahvalio se Opštini na pomoći i kazao da se na razvoju pčelarstva još mora raditi.

„Na godišnjem nivou Opština Pljevlja izdvaja oko 17 i po hiljada eura za pčelare Pljevalja, a tu sumu potrošimo na edukaciju prvestveno tu je negdje oko petnaest vrsnih predavača, najpoznatijih ličnosti sa područja bivše Jugoslavije i za opremu nešto oko 15 hiljada eura. Ove godine je taj iznos bio 13.500 od čega je Opština izdvojila 6.500 eura a sopstveno učešće pčelara iznosilo je 7.000 eura. Nabavljeno je 20 električnih vrcaljki od vrhunskih materijala, nabavljeno je 5 topionika voska i 10 kanti za čuvanje meda ( taloženje i punjenje). Isporučioc je Radomed iz Leskovca . Izbor Radomeda je bio putem kontakta sa svim ponuđačima opreme iz Srbije, nažalost u Crnoj Gori kada je u pitanju oprema za oduzimanje meda niko se ne bavi tim, izuzev trgovaca koji su zbog marže nepodesni da sa njima radimo.

Još jednom veliku zahvalnost dugujemo Opštini Pljevlja posebno Sekretarijatu za privredu gospodinu Budimiru Bajčetiću koji se svesrdno zalaže da pšelarstvo u Pljevljima dovedemo na viši nivo“ kazao je Dragašević.