Naslovna Kultura Realizovana druga faza aktivnosti – Upoznajmo kulturnu baštinu „Municipium S“

Realizovana druga faza aktivnosti – Upoznajmo kulturnu baštinu „Municipium S“

0

U okviru aktivnosti Upoznajmo kulturnu baštinu „Municipium S“NVO „Kišobran za sunce“je realizovala drugu fazu aktivnosti gdje su učenici Gimnazije „Tanasije Pejatović“,OŠ „Kruševo“ i OŠ „Mihailo Žugić „-Odžak radili eksponate -„STELE“ u pljevaljskoj glini motivisani iskopinama u Kominima i aktuelnom postavkom u JU Muzej Pljevlja, koje su nedavno obišli u sklopu prve faze predmetne aktivnosti a zahvaljujući ostvarenoj sardanji sa JU Muzej -Pljevlja.

Uključeno je 20 učenika koje je pratilo budno oko njihovih nastavnika kao i profesora akademskog vajara i slikara Čedomira Bajića.Učenici su pokazali veliko interesovanje za izradu eksponata što je rezultiralo i radnom postavkom.

Nastali radovi su izloženi i predstavljeni nastavnicima i učenicima u OŠ“Kruševo“ gdje su organizovane i Sportske igre seoskih škola ,tako da je interesovanje prisutnih za ovu edukativnu aktivnost NVO prevazišlo očekivanja. Najuspješniji učenici, njih troje, nagrađeni su priborom za vajanje i oblikovanje gline.

Na ovaj našin aktivnost Upoznajmo kulturnu baštinu  „Municipium S“ realizovana je u cjelosti od strane NVO „Kišobran za sunce“ a koju je sufinansirala Opština Pljevlja -Sekretarijat za društvene djelatnosti iz sredstava Kancelarija za mlade i obrazovanje.