Naslovna Najnovije vijesti Još jedan uspjeh crnogorskog karatea

Još jedan uspjeh crnogorskog karatea

0

Na 10. Svjetskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, Crna Gora je zauzela 10. mjesto u poretku 107 zemalja!

Za nevjerovatan uspjeh na Tenerifama zaslužni su zlatni kadet Bojan Bošković (-70), te bronzani, kadetkinja Milena Jovanović (preko 54 kg) i mlađi senior Mario Hodžić (-67).

Taj rezultat crnogorske selekcije identičan je učinku svih ostalih zemalja bivše Jugoslavije, jer je Srbija imala zlato, a Hrvatska i BiH po bronzu.

„Ostvarili smo veliki uspjeh, a za njega bio je potreban veliki rad i trud, previše odricanja. Trenirao sam tri puta dnevno. Imao sam povredu tetive, od koje sam se tokom ljeta oporavio u najskorijem roku zahvaljući fizioterapeutu Alenu Pepiću. Za rezultat želim da se zahvalim mom treneru Žarku Rakoviću, klupskim i reprezentativnim drugovima, klubu Omladinac, te selektorim Slobodanu Vlahoviću i Slavenku Bajiću“, kazao je Bošković na konferenciji za novinare.

Osim osvajača medalja, na njoj su bili predsjednik KSCG Vladimir Joković, Raković i direktor reprezentacije Dragoljub Fatić.

„Takmičenje, kao i pripreme za njega, bilo je izuzetno teško, ali sam ga okončala na najbolji način. Naporno sam radila i spremala sam se za šampionat. Drago mi je što sam osvojila medalju i što se sav taj trud  isplatio“, kazala je Jovanovićeva, koja je jedini poraz doživjela od Japanke Sakure Savašima, koju je ranije dobila na Svjetskom kupu.

Poput Boškovića i Jovanovićeve, i njihov stariji klupski i reprezentativni drug, Hodžić, imao je težak put do medalje.

„Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom, svojim i drugova iz kluba i reprezentacije. Nastavio sam na Tenerifama kontinuitet osvajanja medalja u po mene sjajnoj sezoni. Godinu sam zaokružio svjetskom bronzom. Zadovoljan sam i što smo državu uspjeli da svrstamo u deset najboljih reprezentacija. Smatram da je vratiti se sa tri svjetske medalje veliki uspjeh. Pokazali smo kvalitet  koji posjeduje karate u našoj državi. Takođe želim da se zahvalim treneru Rakoviću, selektoru Bajiću, ali i sparing partnerima u klubu i drugovima u reprezentaciji čiju sam neizmjernu podršku osjaćao tokom nastupa. I naravno porodici koja me najviše podržava“, rekao je Hodžić.

On je takođe poražen od borca iz Japana, kojeg je ove godine dobio u Salcburgu, a i srebrnog Egipćanian je pobijedio ove sezone u Lajpcigu.

„Kao predsjednik Saveza osjećam posebnu radost i zadovoljstvo, jer prvi put u Crnoj Gori u jednom olimpijskom sportu sa šampionata svijeta dočekujemo tri osvajača medalja… U rejtingu iza nas osatle su takve  karate velesile Engleska, Njemačka, Rusija, Srbija, Azerbejdžan i Hrvatska. Na UO KSCG i meni je da učinimo sve da  i ubuduće osvajamo medalje Siguran sam da će Mario Hodžić biti izabran za najboljeg sportistu Crne Gore, jer ni u jednom sportu u našoj zemlji nije napravljen takav rezultat ove sezone. A sve najveće rezultate ostvario je iz sale u podrumu, KK Omladinac i trener Raković. Sada su na potezu andležne državne i opštinske institucije, kao bi se najbolje pomoglo tom klubu“, istakao je Joković.