Naslovna Vijesti Društvo Uskoro novi put Slijepač most – Pljevlja

Uskoro novi put Slijepač most – Pljevlja

0

Izgradnja četvrte pretposljednje faze regionalnog puta Slijepač most-Pljevlja ušla je u posljednju fazu. Probijena je nova trasa koja je znatno kraća od dosadašnje i što je veoma važno nalazi se na sunčanoj strani, s desne strane rijeke Ćehotine, tako da će se izbjeći poledice u zimskom periodu po kojima je dionica u Tješnju bila prepoznatljiva.

Direktor Direkcije za saobraćaj Mijo Bakrač kazao je da su završeni najteži poslovi te da je u toku postavljanje ivičnjaka i nanošenje sitnog materijala na dobro pripremljenu podlogu.

„Dionica od Crkvica do Vrulje duga je 11 km i povezuje bjelopoljsku sa pljevaljkom opštinom. Ovaj dio regionalnog puta finansiraju Direkcija za saobraćaj i Ministarstvo saobraćaja i pomorstva sa 4.766.000 eura“, kazao je Bakrač.

Radove izvodi preduzeće Crnagoraput.

Bakrač je najavio i skori početak posljednje dionice puta od Vrulje do Mijakovića za koji se već radi tehnička dokumentacija. Stari put Vrulja/Mataruge dobiće status lokalnog puta.

Novim putem područje Vraneške doline, Vrulje i Maoča povezaće se sa regionalnim putem Pljevlja/Žabljak tako da će se, iz tih sredina, do Durmitorskog kraja stizati veoma brzo i bezbjedno.

Ranije je urađena dionica od Slijepča mosta do Crkvica u dužini od 32 kilometra, zašta je izdvojeno 12,095 miliona eura.

Izvor: Vujesti

Pripremila:Čepić Ljiljana, učesnica projekta „Povežimo se informisanjem“ koji realizuje NVO „Paradoks“ u partnerstvu sa NVO „Informativni centar Pljevlja“ podržan kroz program grant šema Zavod za zapošljavanje Crne Gore