Naslovna Najnovije vijesti Sportsko-plesni klub „Diatreta“ počeo sa radom

Sportsko-plesni klub „Diatreta“ počeo sa radom

0

Novootvoreni Sportsko-plesni klub “Diatreta” počinje sa radom i upisom prvih članica uzrasta od 3 do 24 godine u školu mažoret plesa.
Mažoret ples je veoma popularan plesni oblik u Evropi a u gradovima koji imaju mažoretke nazivaju ih živim suvenirom grada. One nisu kao što većina naših sugrađana misli vezane isključivo za primorske gradove, a u prilog tome govori postojanje veoma uspješnih timova pa i nacionalnih saveza u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Mađarskoj, Rumuniji…
Naš tim očekuje članstvo u Montenegro mažoret asocijaciji što nas automatski čini članom evropske mažoret asocijacije koja svake godine organizuje Evropsko prvenstvo mažoretkinja u nekoj od zemalja članica, a pravo učešća imaju svi timovi koji ostvare plasman na državnom prvenstvu koje će ih kvalifikovati za evropska takmičenja, saopšteno je iz “Diatrete”
Sa mažoretkama će raditi Bojana Bunjevac, licencirani mažoret trener iza koje je veliko i takmičarsko radno iskustvo, a smo četiri titule Državnih prvakinja Crne Gore, kao i mnogobrojne medalje osvojene na evropskim takmičenjima, dovoljno govore o tome.
Pored takmičenja sa Modnim klubom “Modest” iz Tivta, a kasnije sa Mažoret klubom “Teodo” iz Tivta odradila je veliki broj nastupa u skoro svim gradovima Crne Gore, a od onih inostranih najbitniji su nastupi u Italiji, Sloveniji, Njemačkoj, Francuskoj, Španiji, Grčkoj, Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji…što očekuje da će vrijednim radom postici i sa SPK Diatreta. Moramo naglasiti da je u Pljevljima veliko inretesovanje za upis i da smo prezadovoljni jer smo naišli samo na pozitivne reakcije. Ovim putem želimo da se zahvalimo lokalnoj samoupravi, tačnije Sekreterijatu za društvene djelatnosti i SC “Ada” koji će nam omoguciti dovoljan broj termina za održavanje treninga u Domu vojske i dvorani. Još jednom želimo da pozovemo sve zainteresovane da se učlane u SPK “Diatreta”, a sve dodatne informacije mogu dobiti pozivom na broj 069-575-666. Dobrodosli, saopšteno je iz “Diatrete”