Naslovna Najnovije vijesti SNP-„Teško onome ko se kiti tuđim perjem“

SNP-„Teško onome ko se kiti tuđim perjem“

7

Saopštenje za javnost SNP Pljevlja

Pozivamo izvršnog direktora d.o.o. „Čistoća“ Pljevlja Harisa Krupu da prestane sa političkom diskriminacijom i mobingom, koje je uveo kao svakodnevnu praksu u tom preduzeću.

Pozivamo ga i da prestane da se kiti tuđim perjem u cilju sopstvene medijske promocije.

Parkovski mobilijar, ugovoren i sa plaćenim svim obavezama, isplaniran prije par godina, poslužio je Krupi da se medijski promoviše i pokuša prikazati kao osvjedočeni humanista i veliki pregalac za dobro građana Pljevalja.

Ovim je pomenuti gospodin upravo pokazao da mu politička pripadnost ne dozvoljava da realno prihvati činjenice na koje nije mogao uticati. „Teško onome ko se kiti tuđim perjem“ je krilatica koju je narod iskovao i koja se potvrdila bezbroj puta.

Njemu je dovoljan razlog za medijsku promociju bilo angažovanje radnika „Čistoće“ da postave parkovski mobilijar, da lično pozove predstavnike svih medija, neke od njih poveze službenim vozilom koje on vozi kako bi svoju direktorsku promociju učinio što uspješnijom, uz odabranu lokaciju za realizaciju svoje zamisli.

Tom prilikom, on preuze i obavezu, ne da će uredno i pravovremeno čistiti taj prostor i odvoziti smeće, što mu je u nadležnosti, već da će učiniti sve, kao da se radi o predsjedniku Opštine, za poboljšanje uslova života građana, a posebno mladih iz tog dijela grada.

Predlažemo gospodinu direktoru:

– da odmah preda službeno vozilo na upravljanje vozaču – profesionalcu, jer sam za taj posao nije kvalifikovan;

– da pod hitno ukloni plastove sijena i koliko-toliko uredi staro muslimansko groblje, pokosi već osušenu travu u kasarni oko Akademskog centra, trougao između dvije jednosmjerne ulice iza zgrade Crvenog krsta i još brojne javne travnate površine, jer je sasušena trava potencijalna opasnost za izbijanje požara i ruži izgled urbane sredine;

– da posveti pažnju jezerima na Breznici kako ne bi zjapila prazna i kvarila izgled parka;

– da prestane sa političkom diskriminacijom i mobingom što je uveo kao svakodnevnu praksu u preduzeću;

– da u saradnji sa predsjednikom Odbora direktora poništi nezakonitu i nestatutarnu Odluku o izmjeni Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta u sektoru finansija u kojoj su izvršene izmjene samo da bi uslove ispunjavali dvojica radnika koje je on doveo što predstavlja klasičan primjer nepotizma i prijema u stalni radni odnos po političkoj pripadnosti, što je u suprotnosti sa njegovom izjavom da u administrciji ima viška radne snage;

– da ispita efekat prijema sezonske radne snage u Zelenilu.

Ukoliko je Krupa završio inspektorsko-policijske poslove ulazeći u nadležnost drugih organa, dobro bi bilo da napokon uzme u ruke Program rada DOO „Čistoća“ za 2015. godinu, a posebno program sa kojim je konkurisao i koji je nazvao studijom i receptom za rješavanje svih problema čistoće u ovom gradu i šire i otpočne sa njihovom realizacijom.

Takođe, dobro bi bilo da što prije preispita Odluku odbor direktora o sniženju plata zaposlenima i povećanju iste pojedincima koji su u njegovoj i milosti predsjednika Odbora direktora.

Ostavite video nadzor i prislušne aparate da se malo ohlade, a vi slobodno izađite u grad da vas vide i radnici i građani.

I da ne zaboravimo: ono cvijeće koje ste platili blizu 5.000 eura, a niste bili spremni da isto uzgajate u staklenicima i plasteniku, ne zaboravite zaliti, jer vam je za sada to jedino sa čime ističete svoje pregalaštvo.

OO SNP Pljevlja

7 KOMENTARA

  1. Hahaha tek ce se vidjeti vas (NE)rad,vi iz SNP-a ste propala politicka partija koja je opustosila grad,a pogotovo DOO CISTOCU na celu sa bivsim (direktorom-direktoricom).Neka oni izadju u grad i pogledaju gradjane Pljevalja u oci,a pogotovo radnike DOO CISTOCE kojima plate nisu izmirivane na vrijeme.Vi ste pare trosili za licne potrebe,zaposljavali blizu rodbinu(sinove,cerke,sestre…) davali astronautske plate,a za radnike niste imali plate!!!Gospodo neka vas je stid vasih postupaka,a uskoro se nadam da ce vecina vas biti tamo gdje zasluzuje u sudnicama!Vi ste bruka i sramota za Pljevlja i Crnu Goru.Gospodinu Krupi porucujem da nastavi sa svojim zalaganje za dobro DOO CISTOCE i od kada je on dosao mnogo bolje se radi i promjene su vidljive.Pozdrav.

  2. Sad bi i vi da stanete iza kapitalne investicije od jedne ljuljaske i jedne klackalice od jeftinog drveta hahaha 🙂 .
    Koliko ste jadni svi …

      • Nemam sta da razmisljam, igralista za djecu su tako sitna i jeftina a tako znacajna investicija da i najopuvanija opstina moze da ih priusti… Ja sam imao srece da odrastam 80ih kad je svako naselje u Pv imalo igraliste kakvog danas nema u gradu.Nemojte mi samo reci da je nemoguce da Pljevlja nemaju makar jedno kvalitetno igraliste na Vodicama. Problem je samo u dobroj volji i ugradnji pojedinaca u taj posao ….

  3. Osim PROFESIONALCA vozača , ……., trebao bi vratiti još par dokazanih PROFESIONALACA . Što se tiče ne obavljenih poslova, a da bi bili obavljeni na vrijeme, Haris pod hitno mora da vrati PROFESIONALNOG savjetnika.

Comments are closed.