Naslovna Kultura Literarni konkurs „Svako dijete ima pravo na aktivan život u zajednici“

Literarni konkurs „Svako dijete ima pravo na aktivan život u zajednici“

0

Ema Kulosmanović, učenica III razreda Gimnazije „Tanasije Pejatović“ osvojila je prvo mjesto na Literarnom konkursu „Svako dijete ima pravo na aktivan život u zajednici“.

Drugo mjesto pripalo je Slađani Čabarkapi učenici II razreda Srednje stručne škole a treće Dušici Potpari koja je osmi razred  OŠ„Salko Aljković“.

Pohvalu za pripovjedački dar dobio je učenik devetog razreda, Svetozar Vukašinović iz OŠ „Mataruge“. Svih trinaest učesnika dobilo je i zahvalnice.

Žiri u sastavu Snežana Grujičić, Jelena Bajić, Nevena Borović i Slavica Smolović od pristiglih 13 radova  izabrao je 3 najbolja rada.

Nagrade  i zahvalnice je uručila Svetlana Dujović, direktorica Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju.

„Centar za dnevni boravak se trudi da u svom radu uvijek poštuje principe Konvencije UN o pravima djeteta sa smetnjama u razvoju i pravima osoba sa invaliditetom. Trudimo se da uključimo sve članove zajednice i da podignemo svijest mladih ljudi i građana o socijalnoj inkluziji, o tome da djeca sa smetnjama u razvoju i odrasla lica sa invaliditetom imaju pravo da žive u zajednici, da su zajedno s svojim roditeljima,i da u svojoj lokalnoj sredini imaju pristup i obrazovanju i zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti i naravno jednog dana kad odrastu i zapošljavanju“ – kazala je Dujović.

JU „Dnevni centar“ organizovala je literarni konkurs na temu „Svako dijete ima pravo na aktivan život u zajednici“  povodom 20. novembra, Međunarodnog dana dječijih prava i 30 godina od usvajanja Konvencije UN o pravima djeteta.