Naslovna Vijesti Društvo Sve je više onih koji napuštaju Pljevlja

Sve je više onih koji napuštaju Pljevlja

0

Pljevlja kroz Rudnik i Termoelektranu mnogo daju ekonomiji Crne Gore, a zauzvrat se iz Pljevalja uglavnom samo odnosi, a grad zagađuje, poručila je predsjednica Socijaldemokatske partije Draginja Vuksanović Stanković.

Vuksanović Stanković je posjetila danas Pljevlja, u okviru kampanje „Crna Gora u pokretu“.

“Baš danas na Svjetski dan borbe protiv siromaštva, u gradu gdje većina građana gladuje, luksuznim kolima dolaze ministri sa predsjednikom Vlade da održe sjednicu Vlade. I šta će vam poručiti sa te sjednice Vlade dragi moji građani Pljevalja? Da su njihovi tajkuni opljačkali građane Pljevalja, da je sve više siromašnih,da je sve više onih koji napuštaju Pljevlja i odlaze iz Pljevalja i naše drzave, a da je stopa mortaliteta mnogo veća od stope nataliteta. Mi ćemo prekinuti praksu da se iz Pljevalja samo odnosi, da se Pljevlja i njeno bogatstvo samo iskorišćavaju i da od toga korist ima samo centralna vlast i njeni tajkuni“, navela je predsjednica SDP.

Kaže da vlast nije ispunila ono što je godinama obećavala. Navodi da nijesu sagradili drugi blok

Termoelektrane, da nema toplifikacije Pljevalja.

„Svih ovih godina, poručiću vam, da su vas varali, i da su vas na kraju prevarili, to je poruka sa današnje sjednice Vlade. Mi imamo plan kako da, od resursima bogatih Pljevalja, učinimo život njegovih građana pristojnim, a životnu sredinu primjerenu evropskim standardima”, poručila je predsjednica SDP.

izvor:rtcg.me