Naslovna Vijesti Društvo PU podnijela novi zahtjev za uvođenje stečaja u kompaniju Vektra Jakić

PU podnijela novi zahtjev za uvođenje stečaja u kompaniju Vektra Jakić

0
Poreska uprava (PU) podnijela je novi zahtjev za uvođenje stečaja u kompaniju Vektra Jakić, zbog duga od 525 hiljada eura.Za privremenog stečajnog upravnika ponovo je određen Dragan Milić, piše Pobjeda.

PU je novi zahtjev za uvođenje stečaja podnijela mjesec nakon što je povukla prethodni, jer je kompanija Dragana Brkovića platila 34,7 hiljada eura duga.

PU je stavila zalogu na pokretnu imovinu Vektre Jakić, pa je Milić tražio da se ročište, koje je trebalo da bude održano u utorak, odloži, kako bi tačno utvrdio koji je dug obezbijeđen kod Registra zaloga.

Prema izvještaju Centralne banke (CBCG), od 30. septembra, račun Vektre Jakić je u blokadi na iznos od 10,4 miliona eura, milion više u odnosu na izvještaj stečajnog upravnika koji je podnijet u prethodnom postupku.

Prvobitno je stečaj u Vektru Jakić uveden prije sedam godina na predlog OTP banke zbog duga od 77 miliona eura, ali je izašla iz stečaja nakon što je usvojen Plan reorganizacije.

Vektra Montenegro je osnovala kompaniju Vektra Jakić kupovinom imovine korporacije “Jakić” iz Pljevalja u stečaju za 1,6 miliona eura.

Država je početkom godine raskinula ugovor o davanju šuma na korišćenje zbog neplaćanja koncesije.

Izvor: Kodex.me