Naslovna Najnovije vijesti Uspješna sezona odbojkašica Rudara

Uspješna sezona odbojkašica Rudara

0

Kada bi se sabrali svi rezultati i podvukla crta nakon, doduše još uvijek nezavršene takmičarske sezone, odbojkašica Rudara onda bi opšta ocjena bila da je iza njih više nego uspješna godina.

Malo ko j,e potpuno promjenjeni tim Rudara u odnosu na predhodnu sezonu vidio u plej ofu. Nekako su su svi ispred tima iz Pljevlja vidjeli, pored Luke Bar i Galeba, Moraču, Budvu, pa čak i Gimnazijalac. Pored toga raspored nije išao na ruku timu iz Pljevlja, ali polako, iz utakmice u utakmicu raslo je samopouzdanje. Prvo je, očekivano pobjeđen Nikšić, pa su usliejdila dva poraza od Galeba i Luke Bar, ali i pobjeda u Budvi protiv direktnog konkurenta za visok plasman. Ne baš sjajna igra u pobjedi protiv Jedinstva kao da je naslutila prvi poraz Rudara od Gimnazijalca u Kotoru. Onda se desilo nešto što samo može u ovom klubu da se desi. Ekipa se digla iz pepela, pobjedila favorizovanu Moraču u „Adi“ i sve je krenulo na bolje. Nakon toga Rudar su gledali drugim očima i sa mnogo većim respektom ulazili u utakmice sa timom iz Pljevalja. Na kraju maksimalnim trijumfom protiv Gimnazijalca Rudar je ovjerio plej of, ali nije moga, više zbog povreda, ozbiljnije suprostvai ekipi Luke Bar. Četvrto mjesto na kraju, tima koji je jedni nastupio sa svojim igračkim kadrom, je više nego uspjeh.

Da bez napornog i predanog rada nema rezultata pokazalo je najmasovnije žensko timsko takmičenja u Crnoj Gori. Pokazalo se još jednom da naziv „Fabrika odbojke“, kako zvo odbojkašku školu AOK Rudar nije slučajan. Doduše ta fabrika odbojka radi u mnogo težim uslovima nego ranije, jer se rapidno smanjio broj stanovnika u odnosu na prošlu deceniju i baza za ozbor igračica, za razliku od Podgorice i primorja je mnogo manja. Međutim volja trenra u klubu Miša Perovića, Ane i Nataše Marković, sati sati provedeni u sali, učešće na brojnim turnirtima u regionu, dali su rezultat. Odd 20 timova koliko se takmičilo u pionirskoj ligi Crne Gore Rudar je bio neprikosnoven i na kraju pobjednički pehar otišao je u Pljevlja.

Svako kolo igralo se, vikendom, u Podgorici dakle jasno je koji je tim imao najduža putavanja nerijetko po snijegu i mrazu. Međutim kada je bilo najpotrebnije pokazale su najviše i došle do titule. Sam rezultat je pokzatelj da se u klubu odlično radi i da će Rudar i dalje, bez obzira na to što iz godine u godinu, zbog odlaska igračica na fakultet, biti u vrhu crnogorske odbojke.

Ostalo je još da vidimo šta će uraditi juniorke na finalnom turniru koji se igra u za vikend.

Kada je u pitanju seniorska reprezentacija nakon dužeg vremena u ekipi nije bilo igračica Rudara. Naravno to je izbor selektora i u to se ne treba miješati, ali ipak su se na spisku selektora pionirske reprezentacije Zlatka Ćaćića iz njaboljeg tima pionirske lige našle dvije igračica Rudara Majda Čakar i Teodora Leovac. One će pokušati da se izbora za mjesto u timu za Balkansko prvenstvo, koje će se ove godine održati 02-06.jula u Vrnjačkoj Banji.

Naša selekcija igraće u grupi A, a protivnici će joj biti reprezentacije Srbije, Sjeverne Makedonije i Bugarske. Naravno da će se naći mjesta za odbojkašice Rudara i u kadetskoj i juniorskoj selekciji. Na njima je da rade i da im predhodna sezona bude podsticaj za nastavak karijere. Naravno da uprava kluba ne sjedi skrštenih ruku, prave se planovi za narednu sezonu, pažljivo se biraju međunarodni turniri koji su uejdno i pripremni. Prošle sezone ekipa je ulestvovala na tri četiri jaka turnira u Goraždu, Makarskoj, Teteovu i Ljubljani što se pokazalo kao pravi izbor. Naravno sve zavisi od finansiranja ekipe, ali se ndamo da dolazi neko bolje vrijeme za pljevaljski sport uopšte što će donijeti i bolje rezultate.