Naslovna Vijesti Hronika Sarvan hoće da mu sud dodijeli tri advokata

Sarvan hoće da mu sud dodijeli tri advokata

0

Suđenje Emiru Sarvanu (41) iz Pljevalja, optužen da je 30. oktobra prošle godine u Podgorici ubio tetku Duriju Pojatić, odloženo je jer je okrivljeni zatražio izuzeće tročlanog krivičnog vijeća kojim predsjedava sudija Višeg suda Vesna Moštrokol. Predsjednik suda Boris Savić odlučivaće o zahtjevu Sarvana, prenosi Portal vijesti.me

Ovaj Portal piše d je on je juče kazao i da ne želi da ga u daljem postupku brani branilac po službenoj dužnosti advokatica Azra Jasavić, jer je nezadovoljan njenim dosadašnjim angažovanjem.

Tražio je od suda da pozove i obaveže advokate Miodraga Golubovića, Kasima Dizdarevića i Esada Bulića da ga posjete u Istražnom zatvoru da razgovaraju, jer, kako je objasnio, nema pristup telefonu.

Sudija je objasnila okrivljenom da sud nikome ne može da naredi, niti natjera, pa ni te advokate, da prihvate da ga brane.

Prema optužnici, Sarvan je 30. oktobra prošle godine u Podgorici u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog na svirep način s umišljajem ubio Duriju Pojatić.

On je, prema optužnici, Pojatić u njenom stanu više puta udarao kutlačom, nogama i rukama po glavi i tijelu.

Ona je pružila otpor, kako piše u optužnici, pokušavajući da se odbrani.

Dodaje se da je Pojatić od udaraca pala, nakon čega je optuženi nastavljao da je udara, nanoseći joj mnogobrojne povrede.

-Nakon čega joj je optuženi šakama držao zapušene nos i usta, za koje vrijeme je Pojatić usljed nanijetih tjelenih povreda i ugušenja trpjela bolove i strah jakog intenziteta, pa je usljed gušenja kod oštećene nastupila smrt, piše u optužnici tužiteljke Tatjane Begović.

Tokom istrage, optuženi se branio se ćutanjem.

Izvor Portal vijseti.me