Naslovna Vijesti Društvo U posjeti Američkom uglu u Pljevljima

U posjeti Američkom uglu u Pljevljima

0

Danas smo posjetili Američki ugao u Pljevljima. U razgovoru sa Vesnom Gospić, koordinatorkom rada Američkog ugla u Pljevljima, saznali smo da je Američki ugao u Pljevljima zvanično otvoren 02.aprila 2009. godine kao partnerski projekat Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori i Opštine Pljevalja. Američki ugao funkcioniše u sklopu Sekretarijata za društvene djelatnosti.

“ Svake godine dobijamo grantove i sve ovo što se nalazi našim prostorijama plaćaju Amerikanci preko grantova“, kazala je koordinatorka.„Mi svake godine tražimo ono šta nam je potrebno da bi uveli neke nove sadržaje za djecu i ostale posjetioce Američkog ugla. Ambasada uglavnom izlazi u susret našim zahtjevima i na taj način dobijamo sredstva. Imamo biblioteku na engleskom jeziku, a imamo i određen broj knjiga američkih pisaca koje su na našem jeziku“, dodala je Vesna Gospić.
Americki ugao Pljevlja (2)
Američki ugao u Pljevljima je zamišljen kao informativni centar i omogućuje pristup knjigama, časopisima, elektronskim resursima, internetu, obrazovanju i programima razmjene studenata.
Organizujemo i redovne programe, kao što su:
-Predavanja
-Projekcije filmova
-Radionice
-Diskusije i konverzacije
-Programe za djecu
U oblasti obrazovanja, Američki ugao u Pljevljima  pruža informacije o studiranju u SAD-u i raspolaže materijalom za pripremu polaganja raznih testova.
autorka, Zorica Gogić, učesnica projekta ,,Povežimo se informisanjem“koji realizuje NVO ,,Paradoks“ u partnerstvu sa NVO ,,Informativni centar Pljevlja“ podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.