Naslovna Komšiluk Foča Drinska avantura spojila mladost, zabavu i adrenalin

Drinska avantura spojila mladost, zabavu i adrenalin

1

drinska-avantura-2-650x366

Više od dvije stotine mladih iz svih krajeva Srpske, BiH, Srbije i Hrvatske  uživali su u regati gornjim tokom Drine, jedinstvenoj prirodi ovog kraja, kao i brojnim drugim zanimljivim sadržajima u okviru prve “Drinske avanture” koja je održana u Foči.

drinska-avantura-5-650x366

Uz moto “Gdje nastaje Drina, počinje avantura” mladi su iskusili avanturistički spust gumenim čamcima i drugim plovilima od Rafting centra “Bastasi” do Akva-parka “Ušće”, dug 15 kilometara. Smaragdna rijeka i izuzetan panoramski pogled na okruženje oduševio je učesnike, koji su spojili zabavu, druženje i avanturu.

-Prekrasno, zaista, lijepo organizovano, malo pohladno, ali divno. Prvi put sam u ovom kraju i stvarno sam uživala u Drinskoj avanturi-rekla je za Radio Foču, Jasna Cuberbjuler iz Zagreba.

-Prvi put sam se danas spustila Drinom, preporučujem svima da dođu, odlično je, vrlo atraktivno i lijepo druženje-mišljenja je Dejna Bijelić iz Gradiške.

drinska-avantura-sl-2-650x366

Među ljubiteljima avanture na Drini najveći broj je Fočaka. Na čamcu i grupa studenata Medicinskog i Bogoslovskog fakulteta, kojima nije manjkalo zabave i adrenalina.

-Prvi put mi je da iskusim ovu avanturu, fenomenalan osjećaj, svi ti brzaci, priroda, ljudi, ja sam rodom iz ravničarskog kraja, pa je meni ovo izuzetno-kaže Pančevac, Milan Lazić, koji je student Bogoslovskog fakulteta u Foči.

drinska-avantura-sl-650x366

Da plovila drže pravac na prohladnoj rijeci pobrinuli su se fočanski rafting skiperi i Gorska služba spasavanja .

-Uveli smo jednu novinu , napravili punkt, vršili provjere, a svi učesnici morali su da nose bezbjednosne prsluke, adekvatnu opremu, i sve je prošlo bez ikakvih problema-rekao je Nenad Ikonić, načelnik Gorske službe spasavanja RS.

drinska-avantura-sl-7-650x366

Promocija Drine, turizma, kvalitetne zabave i mobilnosti mladih ciljevi su koje su organizatori ove manifestacije u potpunosti su ispunili.

-Ukupno je bilo 27 čamaca, zadovoljni smo velikim odzivom učesnika. Ovo nam je prva organizacija, vrijeme nam nije baš išlo na ruku, ali sve je odlično proteklo. Nadamo se da će nam ovo postati tradicija, a to su svi učesnici i tražili od nas-rekao je Mladen Mandić, predsjednik Omladinskog pokreta Foča.

drinska-avantura-sl-4-650x366

Druženje na Drini nastavljeno je “Igrama bez granica” i di-džej žurkom na fočanskom Akva parku.

Izvor: Radio Foča

 

Pripremila, Zorica Gogić, učesnica projekta  „Povežimo se informisanjem“ koji  realizuje NVO „Paradoks“ u partnerstvu sa NVO „Informativni centar Pljevlja“ podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

1 KOMENTAR

  1. dobra reportaza ali sa greskama. Drzave su Bosna i Hercegovina(nikakva srpska), Srbija i Crna gora. Nemoj da dezinformises narod. pisi istinu.

Comments are closed.