Naslovna Najnovije vijesti Odbojkašice Rudara počinju pripreme za novu sezonu

Odbojkašice Rudara počinju pripreme za novu sezonu

0

 

Prošla sezone bila je izuzetno uspješna za Amaterski odbojkaški klub Rudar. U seniorskoj konkurenciji ekipa je bila druga, a u mlađim kategorijama na stavljana je trodecenijska tradicija osvajanja medalja na državnim takmičenjima.

Od početka  sedmice odbojkašice AOK Rudara ponovo će su na okupu. Ono što može da raduje sve ljubitelje odbojke je da će skoro sve igračice koje su herojski iznijele predhodnu sezonu ponovo biti na okupu, izuzev Anđele Dragaš, koja će školovanje nastavlja u Novom Sadu. Igračice koje su imale reprezentativne obaveze ponovo će biti sa ekipom tako da će stručni štab od početka imati kompletan igrački pogon na raspolaganju. Kako sada stvari stoje moguće je da ekipa dobije jedno pojačanje, ali zbog loše finsijske situacije još je rano o tome pričati. Plan prirpema je već napravljen, a kao i svake godine i ove ekipa će imati generalnu provjeru pred prvenstvo na jakom turniru koji se od 20. do 24. septembra održava u Makarskoj i na kome učestvuju jaki timovi iz Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i BiH. Nakon toga AOK Rudar, kao drugoplasirani tim prvenstva, od 9. do 11 oktobraočekuje učešće na Balkan CEV Kupu u Turskoj . Treba napoimenuti da je AOK Rudar prvi senirski tim iz Crne Gore koji je na zvaničnoj evropskoj utakmici pod pokroviteljstvom CEVa ostvario pobjedu. 2009. godine na turniru u Rumuniji. Tada su odbojkašice Rudara pobjedile  Tuzlu. Nadamo da će tako biti  ovoga puta u Turskoj.

Upis u školu odbojke od 1. septembra

Pored senirske ekpe i sve mlađe kategorije počinju sa radom, a od 1. septembra u sali OŠ „Salko Aljković“ počinje upis u školu odbojke, upis se vrši svagog dana od 19 i 15 do 21 sat.