Naslovna Sport Košarka „Baci drogu u koš“ – Sjutra veliko finale i Who see

„Baci drogu u koš“ – Sjutra veliko finale i Who see

0

U velikom finalu 9. Noćnog turnira u baketu „Baci drogu u koš“ sastaće se Palada i Garden u muškoj,  i osvajači i GM kafa u žesnkoj konkureciji. Za treće mjesto u muškoj konkurenciji boriće se Municipum S i kafe Makijato,  dok će se kod žena za treće mjesto boriti Basket 92 i Faraon.

Večeras u polufinalu Palada je sa 2:0 u basketima savladala Kafe Makijato, bilo je 15:12 i 15:6. Polufinalni meč Gardena i Minicipuma S riješen je nakon tri basketa. U prvom Municipium S je pobjedio sa 15:14, dok je u drugom Garden je bio bolji i dobio basket sa 15:13. I u majstorici Garden je slavio sa 15:12 i otišao u finale. Drugi dan Turnira pored uzbudljivih basketa obilježela je povreda zglob igrača Minicipuma S Ivana Goločevca

U žesnkoj konkurenciji u takmičenju u šutiranju trojki plasirale su se: An Drašković, Jelena Kapa, Amra Bajrović, Bojana Kovčević i Sofija Soković.  kod muškaraca finale su izborili: Amar Abaspahić, Nikola Pejović, Ognjen Janković, Dejan Posuka i Vasilije Knežević.

Održano je i kvalifikaciono takmičenje u šutiranju slobodnih bacanja za najmlađe. Kod djevojčica u finale su se plasirale članice Rudara:  Andrea Šubarić, Tijana Todorić, Mirjana Lacmanović, Katarina Gardašević, Anstasija Anđelić. Kod dječeka finale su izborili: Pavle Pupović, Vanja Vojinović, Andrija Janjušević, Vuk Nikolić, Aleksa Đukić (KK Pljevlja), Lazar Malidžan, Miloš Gačević, Aleksa Knežević, Alen Malkić i Nemanja Tošić (KK Rudar).

Sjutaršnji finalni dan 9. Noćnog turnira u baketu „Baci drogu u koš“ počinje u 17 sati, pred finalni basket nastupiće i popularni crnogorski hip hop dvojac Who see, koji čine Mario Đorđević Noyz i Dejan Dedović Dedduh. Who see je posljednjih godina osvojio publiku hitovima “Đe se kupaš”, “Nemam ti kad”, “Reggaeton Montenegro”…Njihov nastup očekuje se prije finlne utakmice.