Naslovna Najnovije vijesti Predstavljamo Vam NVO iz Pljevalja-NVO KUD Pljevlja

Predstavljamo Vam NVO iz Pljevalja-NVO KUD Pljevlja

0

1. Kada je organizacija osnovana i koji su ciljevi osnivanja organizacije ?
Organizacija je osnovana 2010. godine. Cilj jeste očuvanje tradicije našeg naroda i da animiramo i što više djece uključimo u ove naše aktivnosti iz razloga da im damo neku obavezu i da ih malo sklonimo sa ulice.

KUD PLJEVLJA (23)

2. Ko je ciljna grupa organizacije ?
Organizacija broji preko 200 članova.Ciljna grupa uglavnom su 90% su djeca od 7 do 72 godine, najstariji član ima 72 godine a najmladji 5 godina.

KUD PLJEVLJA (4)

3. Kakvi su uslovi rada vaše organizacije ( da li imate prostor za rad, opremu neophodnu za rad, zaposlene ) ?
Što se tice uslova imamo jako loše uslove. Dva puta nedeljno koristimo salu Doma Vojske.Tu nam je Opstina izasla u susret,tu su nam adekvatni uslovi ali ih malo vremenski koristimo.Pa sam ja u svojoj kuci napravio malu salu,a tu su nam neadekvatni uslovi.Ali opet nekako koristimo.U odnosu na druga ovakva udruzenja mi smo opet neki nivo kvaliteta postigli u odnosu na uslove u kojima radimo.Imamo jednog organizovanog spoljnjeg saradnika koji svira probe i on je placen za ono sto obavlja.Nemamo jos uvijek adekvatnu opremu kao sto su narodne nosnje,fale nam jos dva velika seta nosnje da nabavimo da bi kompletirali opremu, rekao nam je Slavko Tošić, umjetnički rukovodilac KUD “Pljevlja”.

KUD PLJEVLJA (7)

4. Realizovani projekti i donatori u toku dosadašnjeg perioda rada organizacije ?
Projekata imamo dosta realizovanih.Najveci projekat koji smo realizovali je prvi Medjunarodni festival folklora 2014. godine, koji smo imali u Pljevljima.Zatim ucestvovanje na Medjunarodnim festivalima i što je najbitnije gdje smo predstavljali državu Crnu Goru i grad Pljevlja.

KUD PLJEVLJA (13)

5. Aktivnosti koje su u toku ?
Aktivnosti koje su u toku su par nastupa u okruzenju.Imamo nastup na Žabljaku,probe,spremamo predstavu koja ce biti zavrsena u toku ljeta.

KUD PLJEVLJA (14)
6. Kako biste ocijenili saradnju sa nadležnim insitucijama na lokalnom i na državnom nivou, kao i sa drugim organizacijama ?
Sto se tice lokalne samouprave imamo dobru saradnju.Lokalna samouprava nam izlazi u susret koliko moze i ima mogucnosti i novca na raspolaganju.A sto se tice ovih drugih privrednih subjekata ovde u gradu ovih velikih,jakih nismo dobili ni jedan euro pomoci za 5 godina koliko mi vec postojimo ni u opremi ni u novcu.

KUD PLJEVLJA (17)
7. U toku dosadašnjeg rada šta se promijenilo u vašoj sredini aktivnostima koje je sprovodila vaša nevladina organizacija?
U toku naseg rada postigli smo da budemo aktuelni i popularni u gradu , kao i da sve vise okupljamo omladine, a učestovanjem na festivalima poznati smo postali i u okruženju a i šire.
8. Vaši planovi u narednom periodu ?
Planovi u narednom periodu su: 23 juna putujemo u Poljsku na MeđKUD PLJEVLJA (21)unarodni festival kao predstavnici Crne Gore i grada Pljevalja.Gostovanje ce trajati 7 dana sa 3 koncerta to je ono sto je najvece i najbitnije.Zatim ucestvovanje na djecijem festivalu,ucestvovanje na velikom skupu u Novom Sadu.Spremanje naseg godisnjeg jubilarnog koncerta u okviru Novembarskih svecanosti.
Marina Soković i Slađana Gorgievska, učesnice Javnog rada „Informacija bez prepreka