Naslovna Vijesti Društvo Sjedište ekološkog inspektora za sjever da bude u Pljevljima

Sjedište ekološkog inspektora za sjever da bude u Pljevljima

2

Nevladine organizacije Green Home i Naša Akcija su se pridruzili dvijema gradjanskim inicijativama pokrenutim od strane NVO Da zazivi selo iz Pljevalja, sa ciljem da se podstakne aktivnije rešavanje gorućih problema sa kojima se ova opština suočava kada je ekologija i zaštita životne sredine u pitanju, ali i kvalitet života njenih građana.

Prva inicijativa ima za cilj sprovođenje opsežnog istraživanja kako bi se ispitali uzroci zagađenja vazduha u Pljevljima i doveli iste u vezu sa povećanim brojem oboljelih Pljevljaka, naročito kada su u pitanju bolesti respiratornih organa, ali i maligna oboljenja.

Druga inicijativa ima za cilj postavljanje ekološkog inspektora za sjever Crne Gore sa sjedištem u Pljevljima kako bi bili u mogucnosti da pravovremeno reaguju na ekološke akcidente u Pljevljima, koji su mnogo češći i većeg inteziteta nego u svim ostalim gradovima na sjeveru CG zajedno.
Za potrebe ovih inicijativa neophodno je prikupiti po 6000 potpisa punoljetnih gradjana i gradjanki Crne Gore. Nakon prikupljana potpisa, inicijative ce biti proslijedjene nadležnom Ministarstvu održivog razvoja i turizma, a kasnije eventualno i Skupštini Crne Gore, ukoliko bude potrebe za izmjenom važećih zakonskih rješenja.

U cilju prikupljanja potrebnog broja potpisa, u periodu od 20 -24 Oktobra će biti organizovano potpisivanje inicijativa na dva lokaliteta u centru Podgorice, ugao ulica Slobode i Novaka Miloseva i u ulici 19 decembar na ulazu u Park šumu Gorica.

Oni koji žele da nam se pridruže u prikupljnju potpisa za ove inicijative mogu se obratiti na mail-ove [email protected] i [email protected]e

 

2 KOMENTARA

Comments are closed.