Naslovna Vijesti Društvo U toku renoviranje Doma vojske

U toku renoviranje Doma vojske

2

Nakon višedecenijskog korišćenja bez ikakvog ulaganja i održavanja Dom Vojske je ovih dana bio veliko radilište. Opština Pljevlja uložila je značajna sredstva za sređivanje unutrašnjosti objekta. Ulaskom u prostorije Doma Vojske pored novih stolica u Sali svuda se osjeća svježina i čistoća. Iako svi radovi nisu završeni  u Sekretarijatu za društvene djelatnosti očekuju da će njihova vrijednost biti od 7 do 10 hiljada eura.

U sali Doma vojske izvršili smo zamjenu stolica, to su stolice koje su bile kupljene za adaptaciju sale u Domu kulture, one su duži period bile smještene u magacinu i nisu služile svojoj namjeni. U sali je ukupno postavljeno 254 stolice, a takođe imamo i jedan rezervni broj stolica koje će nam poslužiti ili za zamjenu ukoliko dođe do oštećenja ili za opremanje nekih novih prostorija. Pored toga izvršili smo čišćenje, hoblovanje i lakiranje parketa površine od preko 450 m2. Sredili smo i binu, kako podni tako i zidni dio. Opremili smo i garderober i sanirali ulaz u Dom vojske – rekla nam je Slavica Krstajić, sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti.

dom vojske

Opredjeljena sredstva nisu dovoljna da se uradi sve što je neophodno u objektu. Ostalo je da se  na unutrašnje zidove postave novi etisoni a zbog zvučne izolacije u obzir dolazi samo to.

Dom Vojske je zaslužio i veće investiciona ulaganaj s obzirom da su na njegovoj bini igrali poznati glumci profesionalci. Ubuduće će Pljevljci s ponosom dočekivti Dane humora i satire „Vuko Bezarević“ jer će imati pristojne prostorije za glumce, pisce, književnike, aforističare.

2 KOMENTARA

  1. SALA IZGLEDA IZUZETNO LIJEPO..NEOPHODNO JE URADITI I FASADU KAO I SAM PRILAZ OBJEKTU,CIME BI DOBILI JEDAN REPREZENTATIVAN KULTURNI CENTAR.

Comments are closed.