Naslovna Komšiluk Bijelo Polje: Željeznička stajališta visokog rizika

Bijelo Polje: Željeznička stajališta visokog rizika

0

Na području Bjelopoljske opštine željeznička stajališta visokog rizika

Treći grad po veličini u Crnoj Gori je Bijelo Polje i prvo pogranično mjesto nakon ulaska iz Srbije. Ipak, nikako da stanje u željezničkoj infrastrukturi bude dovedeno na zadovoljavajući nivo. Do ove godine prostor ispred glavne željezničke stanice u Nedakusima bio je nepodesan za normalno funkcionisanje. U međuvremenu je postavljen asfaltni zastor na ulazu u zgradu i na parking mjestima u njenoj neposrednoj blizini. Ostalo je neriješeno pitanje nekoliko lokalnih stajališta, prije svega onog u skoro samom centru grada, u Lješnici, gdje veliki broj Bjelopoljaca čeka da se ukrca u jedan od lokalnih vozova prema Podgorici ili Baru. Prilaz od Lješničke ulice je skoro nepodesan za saobraćaj.

– Stepenište koje vodi do stajališta je u tako jadnom stanju da je teško pješačiti. Betonske stepenice sada su samo izlizana strma klizava površina koja predstavlja opasnost za sve koji idu ovim pravcem. Naročitio za starije i djecu – kaže doktor fizičke kulture Vidran Kljajević.

Kljajević smatra da je krajnje vrijeme da se nešto preduzme i stanje popravi i obezbijedi nesmetan prilaz ovom inače veoma frekventnom željezničkom stajalištu.

Na ovom stajalištu u više nego lošem stanju je i montažna baraka za prodaju karata, koja samo što se nije urušila. Trebalo bi je zamijeniti uslovnijom, kako zbog onih koji rade u njoj tako i zbog putnika koji čekaju voz.

Pored Lješnice i stajalište u Kruševu i Ravnoj Rijeci je problematično kad je u pitanju prilazni put. Naime, on je makadamskog tipa i skoro nepodesan za saobraćanje putničkih automobila. Naročito je problem izražen tokom jeseni i zime kada je ovaj prilazni put gotovo neupotrebljiv.

Predsjednik opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić tvrdi da će uskoro ovi problemi biti riješeni na najbolji mogući način.

– Znamo za sve te probleme i pokušavamo da ih riješimo. Očekujemo da uskoro, tj. kada u saobraćaj budemo puštali podvožnjak u Sutivanu, dođu nadležni iz Željeznice Crne Gore, Zarija Franović i Rešad Nuhodžić, i dogovorimo se kako sve ovo da premostimo i stvorimo uslove za neometan dolazak putnika na ova željeznička stajališta – ističe Žurić.

izvor, dan.co.me