Naslovna Sport Fudbal Rudaru ne odgovara rokada prvog kola

Rudaru ne odgovara rokada prvog kola

0

Pomoćni treer Rudara Srđan Kaljević smatra da prvenstvo treba da se nastavi po rasoredu

 

Zbog privatnih obaveza Dragan Radodojičić nije u Budvi, a sa ekipom dva puta dnevno rade Srđan Kljajević i Sabaudin Bekto. Ekipa trenira na jazu, a za sada se ne zna kada će nazad u Plevlja

Planirali smo povratak u Pljevlja odmah nakon Antalije, ali i sami vidite da je sve poremetio ovaj haos tako da smo morali da dođemo u Budvu. Možemo biti zadovoljni pripremama u Antaliji jer je sve bilo na vrhunskom nivou, od organizacije do vremena. Takođe odigrali smo pet utakmica sa ozbiljnim timovima, na kraju smo se vratili sa trijumfom. Imali smo dva poraza i dva remija, mada nam rezultat nije bio u prvom planu u svakoj utakmici osim taktičkih uvježbavanja igrači su izgarali na teren. Zadovoljni smo i izborom protivnika jer moram da konstatujem ali svi naši protivnici su bile ekipe koje su jače i kvalitetnije od naših klubova, a sa svima smo se ravnopravno nosili. Sve utamice u bile borbene, sa puno tempa, mnogo duela, trčanja i šansi. Recimo protiv Dačie bila su čak dva crvena kartona, zbog starova. No to su pripreme, svako se bori za svoje mjesto u timu i ponekad se ne biraju sredstva da se zauszme pozicija u startnih jedanaest. Međutim kada se sve sabere nismo imali većih problema zbog grubosti protivnika. Posledice su osjetili Miroje Jovanović, koji se već vratio u trenažni proces, i Blažo Igumanović će se za najviše sedam dana sanirati povredu zgloba, rekao nam je, sada trener, a do skoro pouzdani čuvar mreže.

Srđan Kljajević smatra da Rudaru ne odgovora najavlejna rokada prvog kola.

Nama nikako ne odgovara da se odloži prvo kolo, a pogotovo varijanta za koju smo čuli, da će samo prvo kolo biti odloženo i da ćemo prvu utakmicu igrati pod Goricom. Na Savezu je da odluči, ali nama odgovara, i mislim da bi bilo poštenije, da se igra po rasporedu. Da Ruar dočeka Grbalj, a Budućnost da gostuje u Nikšiću. Mi smo spremni i za ovu drugu varijantu, da odigramo derbi na startu jer vjerujemo u naš tim. U narednih nekoliko dana, kada saznamo konačan stav Saveza, pokušaćemo da zakažemo nekoliko prijateljskih utakmica, sa ekipama u rangu našeg protivnika u prvoj utakmici. Naše je da radimo i ne razmšljamo o mogućim varijantama, jer sigurno ovaj rad koji je iza nas ne može da poremeti sedam ili više dana pomjeranja starta polusezone, jer naše je da radimo da budemo spremni i za 25. februara i za 3. ili 10. mart, kao i uvijek iskreno odgovara Kljajević.

Za sada niko nije napustio Rudar, ali odlasci su još u opticaju

Tokom ovih priprema već se nazire osamnaest momaka koji će podnijeti navjeći teret. Sa mlađim igračima koji se ozbiljno nameću imamo jak igrački kadar. Ipak odlasci su i dalje u opticaju pogotovo ako se zna u da se u ovo vrijeme kuburi sa finasijama, ne samo u Rudaru. Imamo adekvatne alternative za sva mjesta u timu, tako da ne bi imali  problema u slučaju odlazaka. No vidjećemo šta će na kraju da se desi, kazao je populrani Lido.