Naslovna Sport Ostalo Eldar blizu svjetskog vrha

Eldar blizu svjetskog vrha

0

Eldar Salihović još jednom pokazao da se radi o vanserijskom talentu

 

Eldar Salihović još jednom je dokazao da se radi o vanserijskom skijaškom talentu. On je proteklog vikenda ostvario do sada najbolji rezultat, koji neko iz Crne Gore napravio,u svojoj uzrasnoj kategoriji, s obzirom na kvalitet i rejting takmičenja.

Naime 37. “Pokal Loka” okupio je svjetsku elitu u mlađim uzrasnim kategorijama. Da je imao više trka tokom sezone  Eldar bi i u veleslalomu i u slalomu bio na postolju. Ovako u veleslalomu, u konkurenciji mlađih dječaka, osvojio je osmo, a u slalomu šesto mjesto. Treba napomenuti da je u obje trke, zbog velike treme i želje da se nađe u drugoj vožnji napravio u prvoj greške. U drugoj slalomskoj vožnji Salihović je imao drugo vrijeme, bolje od neprosnovenih Austrijanaca, i Slovenaca. Jedino je od njega bolje vrijeme imao pobjednik Nijemac najveći svjetski talenat Jonas Bolc. Inače na takmičenju je učestvovalo 26 reprezentacija sa 58 takmičara.

Žao mi je što se nisam našao na postolju na ovako jakom takmičenju, ali ni sa ovim nisam nezadovoljan. Izuzetnu zahvalnost dugujem opštini Pljevlja i Sekretarijatu za društvene djelatnosti i sekretarki gospođi Slavici Krstajić bez čije pomoći ne bih ni učestvovao na ovom takmičenju, kazao je Eldar.

Da li ovaj rezultat jedna nova stranica istorije skijanja u Crnoj Gori vidjećemo, ali rezultati ovoga dječaka govore da mu treba veća podrška kako bi valorizovao svoj raskošni talenat.