Naslovna Sport Košarka Za njih osam po 1.000 eura – Jelovac ispred svih

Za njih osam po 1.000 eura – Jelovac ispred svih

0

Najuspješniji sportisti u studentskom sportu potpisali su juče ugovore o stipendiranju sa Studentskim sportskim savezom Crne Gore. Za osam studenata koji su ostvarili najbolje rezultate opredijeljeno je iz budžeta 8.000 eura, odnosno po 1.000 eura.

-Studentski sportski savez koji je aplicirao kod Ministarstva sporta sa navedenim stipendijama, na ovaj način želi da potvrdi svoju misiju koja predstavlja kvalitetan spoj visokog obrazovanja i sportskih aktivnosti, izgrađujući sistem vrijednosti koji razvija zdrav duh, na šta u vremenu u kojem živimo, treba obratiti posebnu pažnju. Mi smo donijeli Pravilnik o izboru studenata sportista koji pored sportskog uspjeha vrednuje i uspjehe koje naši studenti sportisti ostvaruju na njihovim fakultetima. Na našim takmičenjima i organizovanim aktivnostima u prošloj godini učešće je uzelo 1700 studenata, a njih osam je stipendirano na osnovu izuzetnih rezultata koje su pokazali kao sportisti i kao studenti, istakao je Ivica Todorović, predsjednik Studentskog sportskog saveza.

Ministarstvo sporta i mladih, samo u 2020. stipendiralo je preko 300 najboljih crnogorskih sportista, i za te namjene izdvojilo preko 400.000 eura, što je za čak 30 posto više nego prethodne godine.

-Iz godine u godinu povećavamo broj naših stipendista kao i sredstva koja država odvaja za te namjene, a konkretno, kroz ovu inicijativu, imamo za cilj da dodatno afirmišemo studentski sport i damo studentima još veći motiv da se bave istim. Studenti predstavljaju važan resurs naše države, te je od značaja napomenuti i da ovom inicijativom dvostruko reagujemo, jer sa jedne strane brinemo o mladima, a sa druge širimo bazu naših sportista, rekao je ministar sporta Nikola Janović, koji je sa direktorom Direktorata za sport Milošem Lalovićem prisustvovao ovom događaju.

Jelovac ispred svih
Nakon sprovedene procedure o izboru najboljih studenata – sportista UO SSSCG je donio odluku da se stipendije dodijele za njih osam. Najbolji je košarkaš Pljevalja i Elektrotehničkog fakulteta Miloš Jelovac, čiji je prosjek studija 9.22, a sa svojom ekipom je osvojio prvo mjesto i bio najbolji igrač i strijelac Studetske lige. Potom slijede: futsaler Marko Koprivica (UDG, prosjek 8.50), košarkaš Nikola Veljović (Ekonomski fakultet, prosjek 8.27), karatiskinje Jovana Marić (Ekonomski fakultet, prosjek 8.10) i Mia Roganović (UDG, prosjek 7.78), teniser Matija Bulatović (Medicinski fakultet, prosjek 7.70), futsaler Miloš Vukčević (Ekonomski fakultet, prosjek 7.62) i Novo Raičević (Fakulet za sport i fizičko vaspitanje, prosjek 7.53).

Izvor: dan.co.me

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.