Naslovna Najnovije vijesti Produžen rok za podnošenje zahtjeva za subvencije u biljnoj proizvodnji

Produžen rok za podnošenje zahtjeva za subvencije u biljnoj proizvodnji

0

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja danas je saopštilo da poljoprivredni proizvođači koji nijesu podnijeli zahtjev za subvencije u biljnoj proizvodnji za 2020. godinu, za površine pod ratarskim kulturama, povrćem i krmnim biljem, mogu to učiniti do 30. juna, jer je rok za podnošenje zahtjeva produžen.

Kako ističu u Ministarstvu, u skladu sa Posebnim programom podrške poljoprivrede i ribarstvu, koji je Vlada donijela u cilju ublažavanja posljedica COVID-19, avansno su isplatili 80 odsto subvencija svim proizvođačima koji su to pravo ostvarili u 2019. godini, a u skladu sa uslovima iz ovogodišnjeg Agrobudžeta.

“Time je na račun 1.423 poljoprivrednih gazdinstava koja se bave biljnom proizvodnjom ukupno uplaćeno 723.364,79 eura. Subvencionisan je 5.061 hektar površina pod ratarskim kulturama, povrćem i krmnim biljem”, precizirali su.

Podsjećaju da je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja ove godine povećalo izdvajanja za direktna plaćanja, pa je iznos subvencija u biljnoj proizvodnji povećan na 200 eura po hektaru, odnosno 210 eura po hektaru za mlade poljoprivredne proizvođače.

“Kroz nastavak realizacije procedure podnošenja zahtjeva za subvencije, kao i terenske kontrole, omogućiće se poljoprivrednim proizvođačima da dobiju i preostalih 20 odsto iznosa subvencije. Stoga pozivamo korisnike direktnih plaćanja u biljnoj proizvodnji, koji to nijesu do sada učinili, da dostave zahtjeve za podršku do kraja juna”, poručuju iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Sve dodatne informacije proizvođači mogu dobiti u Direkciji za biljnu proizvodnju, putem kontakt telefona 020/482-281 i 020/482-292.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.