Naslovna Vijesti Društvo NKT: SMS donacije na broj 15888, građani pridružite se borbi protiv koronavirusa

NKT: SMS donacije na broj 15888, građani pridružite se borbi protiv koronavirusa

0

U saopštenju se navodi da je SMS linija podrške realizovana na inicijativu brojnih građana

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) danas je u saradnji sa Crnogorskim Telekomom, Telenorom i Mtel-om, otvorilo SMS liniju za donacije 15888, putem koje građani mogu da se pridruže zajedničkoj borbi protiv koronavirusa, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

„Slanjem SMS-a DONACIJA na broj 15888, moguće je donirati jedan euro u zajednički fond NKT-a za zarazne bolesti. Ova usluga je dostupna korisnicima svih operatera u Crnoj Gori, a nakon realizovane donacije svaki donator će SMS-om dobiti potvrdu o uspješno realizovanoj donaciji“, istakli su iz Vlade.

U saopštenju se dodaje da je SMS linija podrške realizovana na inicijativu brojnih građana, a istu je osim telekomunikacionih kompanija u najkraćem roku podržala i Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP). 

„Podsjećamo, donacije je moguće realizovati i putem web sajta Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti www.coronainfocg.me ili u skladu sa instrukcijama na http://www.gov.me/naslovna/donacije„, navodi se u saopštenju.

Iz Vlade su kazali i da je tim koji je podržao NKT jači za košarkaša Nikolu Mirotića.

Izvor: vijesti.me