Naslovna Vijesti Društvo Kilogram bijelog luka deset eura

Kilogram bijelog luka deset eura

0

Ponedjeljak je u Pljevljima pazarni dan, ali je juče zelena pijaca bila praktično prazna. Malobrojni prodavci nudili su kao i obično povrće i voće, ljekovito bilje, vunene čarape…. Svi su bili ipak složni u ocjeni da kupaca nema, ali da nema para ni kod onih koji dolaze da kupuju.

-Prodaja je osrednja. Ne mogu reći da je u potpunosti loša ali nije ni dobra – kaže prodavac Slavko Bajlović i napominje da je prodaja loša i zbog opasnosti od virusa korona.

-Što se tiče prodaje ona je slaba, praktično nikakva- kaže prodavac Idriz Gogalić odbivši da se upušta u opširniji razgovor.

Kupaca na pijaci gotovo da nije ni bilo,ali je znatno manje i prodavaca. Na pijaci sada nema prodavaca iz Prijepolja i Priboja pa su prodavci iz Pljevalja pojedinim proizvodima blago podigli cijenu.

Krompir se donedavno nudio 50 centi po kilogramu, a sada kilogram staje 60 centi. Istini za volju prodavci tvrde da za uzgoj krompira nije korišćeno vještačko đubrivo.Kilogram crnog luka staje jedan euro, bijeli luk se prodaje za deset eura, a cvekla jedan euro po kilogramu. Cjene voća su praktično ne promjenjene, kao i cijene meda.

Inače, u Pljevljima radi samo zelena pijaca. Buvlja pijaca je zatvorena, a juče nije radila ni mliječna pijaca, tako da na tezgama nije bilo mlijeka i mliječnih proizvoda. Neradno je bilo i u upravi lokalnog preduzeća „Komunalne usluge”, pa nijesmo mogli doznati koliko je juče prodavaca na zelenoj pijaci iznajmilo tezge.

Izvor: dan.co.me