Naslovna Najnovije vijesti Voda sa Pliješi nije za piće već 26. dan

Voda sa Pliješi nije za piće već 26. dan

0

Prije nekoliko dana stiglo je saopštenje iz DOO „Vodovod“ da je voda sa Pliješi i dalje, zbog povećane mutnoće, neispravna, dok je voda sa Jugoštice i Breznice ispravna i može se koristiti za piće. To znači da skoro 70 procenata korsnika DOO „Vodovod“, već 26 dana, nema ispravnu vodu za piće u svojim domovima. Zbog toga su, pogotovo nedjeljom kada ne rade trgovine, malo veći redovi na česmama preko puta Motela „Vodice“. Zaista treba pohvaliti Pljevljake koji poštuju socijalnu distancu od dva metra, takođe u redu za vodu uglavnom se nose maske i rukavice.

Ono što je najbitnije sreća je da je epidemiloško stanje u gradu redovno i da, kada su u pitanju gradske službe, sve funkcioniše u najboljem redu, pa tako ovaj problem nije dobio na dodatnoj težini. Pored toga gerontodomaćice i volonteri redovno snadbjevaju vodom iz marketa naše najstarije sugrađane.

Podsjetimo, da je krajem oktobra prošle godine, počela je prva faza radova fabrike pitke vode Pliješ čijom će rekonstrukcijom biti riješen veliki problem vodosnadbijevanja pitkom vodom stanovnika Pljevalja. U planu je i izgradnja novih fabrika na Breznici i Bogiševcu. Vrijednost ova tri projekta je šest i po miliona eura, a finansira ih Opština Pljevlja uz pomoć Vlade Crne Gore. Navljeno je da će se izgradnjom ovih postrojenja riješti problem zamućenja vode tokom kišnih dana.

Dešava se da voda za piće u Pljevljima nije ispravna, računajući proljeće i jesenje dane, po pola godine. Uzimajući u obzir najavljeno povećanje cijene kubika pijaće vode, cijena bi morala biti kompatibilna sa uslugom, što u našem slučaju nije. Račun za četvročlanu porodicu koja redovno održava higijenu, teško da može da bude ispod 10 eura sa PDV-om, računajući i održavanje vodomjera, Naravno nije ovaj problem od juče, već tri decenije dešava se da imamo problema sa pijaćom vodom, zbog meteo uslova i ogromnog gubitka na mreži.

Dok čekamo naredno saopštenje DOO „Vodovod“ iako sada imamo u državi mnogo većih problema, neka se nakon toga okrenu Pljevlima i konačno, izgradnjom fabrike vode, riješe problem koji se preslikava iz godine u godinu. Za državne medije više nije vijest da je voda u Pljevljima neispravna nego je vijest kada je ispravna.