Naslovna Vijesti Društvo Privrmena bolnica za lakše oboljele od Korona virusa u Bemax areni

Privrmena bolnica za lakše oboljele od Korona virusa u Bemax areni

0

Privremena bolnica za lakše pacijente oboljele od koronavirusa biće otvorena u Bemaks areni u Podgorici u utorak 31. marta.

To je „Vijestima“ potvrdio Ranko Lazović, rukovodilac Kriznog operativnog štaba za zdravstvo.

Prema njegovim riječima, danas su postavljena 144 kreveta, a ispoštovano je rastojanje po epidemiološkim standardima.

„Slijedi dezinfekcija koja treba da odstoji 24 sata, nakon čega će bolnica biti spremna“, kazao je Lazović.

On je „Vijestima“ još rekao da je pripremljena i sterilna posteljina, ali i da su ispoštovani svi drugi epidemiološki standardi.

„Tu će biti smiještani pacijenti oboljeli od koronavirusa sa lakšim simtomima“, kazao je Lazović.

Prema njegovim riječima, u planu je i pripremanje sličnih privremenih bolnica – još jedna u Podgorici, jedna na sjeveru i jedna na jugu Crne Gore.

Prema informacijama „Vijesti“, Bemax arenu opremalo je oko 50 pripadnika Vojske Crne Gore i više od 40 navijača crnogorske reprezentacije tzv. Ultrasa (Ultra Crna Gora).

“Cilj ove specifične humanitarne ponude je samo jedna u nizu ove kao i srodnih firmi koje pokušavaju da, osim direktne finansijske pomoći, traže i sve druge oblike kojima mogu pomoći u zaštiti gradjana Crne Gore od prijetećeg koronavirusa. Ova odluka je donešena u skladu sa namjerom da je potrebno biti maksimalno fokusiran kako se što prije i što više može pomoći u naporima institucija i građana da se ublaže brojne teške posljedice koje nosi aktuelna opasna situacija”, zaključili su u Bemaxu.

Izvor vijesti.me i bemax.me