Naslovna Najnovije vijesti Ove godine MOSI se neće održati

Ove godine MOSI se neće održati

0

Zbog korona virusa odlažu se i 57.Međuopštinske omladinske sportske igre koje su trebalo da se održe u Novoj Varoši.Informacija još nije zvanična ali skoro je izvjesno da će igre biti pomjerene za narednu godinu. MOSI su se jedino odlagale zbog ratova na ovom području, a od 2000. godine kada su i zvanično obnovljenje u Prijepolju ovo će biti prvi put. Kao što je poznato najveća sportska amaterska manifestacija 57. Međuopštinske omladinske sportske igre ove godine, sredinom jula,  su se trebale održati u Novoj Varoši.

Međutim,  kako trenutna situacija nalaže na prostorima Srbije, Crne Gore , BiH (RS i Federacije) iz koje su opštine učesnice MOSI,  a vezana je za mjere koje su preduzete povodom pojave Korona virusa najverovatnije će  igre biti odložene.

Po riječima predsjednika Skupštine MOSI , Ljubivoja Vranića već su obavljeni kontakti sa članovima Skupštine i Stalnog komiteta igara,  a s obzirom na trenutnu situaciju  zauzet je stav u Organizacionom odboru  da se igre pomjere za period kada se budu ispunjavali uslovi da MOSI mogu biti  normalno i neometano  održane, a to je 2021 godine.

– Znamo šta nosi koronaviorus i drugog izbora nismo mali . I  pored naše velike volje i želje da spremni dočekamo sportiste iz preko 30 gradova koji bi se nadmetali u 15 sportskih grana, kako trenutno stvari stoje najbolje rešenje je da se igre odlože. Istina sada je tek polovina marta a igre su trebale da se održe polovinom jula ove godine, dakle za četiri mjeseca ,  predviđanja medicinskih stručnjaka nam ne daju nadu za optimizam, mislim da je sasvim realna odluka da se igre pomjere za narednu 2021 godinu. Nije ovo prvi put da se MOSI pomjeraju slično je bilo i 1980 godine kada su se igre koje su trebale da se održe u Beranama (tadašnjem Ivangradu) radi vanredne situacije i zemljotresa u Crnoj Gori pomjerile i održane su 1981 godine. Ne možemo ništa protiv više sile , već su poznati domaćini 58. i 59.MOSI a to su Kolašin i Užice, svakako da ćemo i sa njima obaviti kontakte i razgovore . U dogovoru sa najvećim organima igara Skupštinom , Stalnim komitetom  i  Opštinskim vjećem Nove Varoši na čelu s predsednikom Radosavom Vasiljevićem ćemo donijeti konačnu odluku o pomjeranju igara – zaključio je Vranić.

Za Pvportal Slaviša Vukašinović novinar sportdc.net