Naslovna Vijesti Društvo Klub Džematlija prikupio sredstva za pomoć porodici Šćepanović

Klub Džematlija prikupio sredstva za pomoć porodici Šćepanović

0

NVU „Klub džematlija Taslidža“ je ovih dana sprovelo jednu od svojih redovnih akcija raspodjele humanitarne pomoći u našem gradu.

Saznavši, upravo preko PVportala, za tešku situaciju u kojoj se našla porodica Šćepanović, u okviru ove akcije, prikupili su određena sredstva i posjetili ovu porodicu.

Ova četvoročlana porodica živi u selu Boščinovići, u iznajmljenoj kući, a jedini izvor prihoda im je socijalna pomoć. Majka dvoje djece je teško bolesna i želimo joj uspjeh u borbi sa bolešću. U obilasku ove porodice uvjerili smo se u zaista tešku situaciju u kojoj se nalaze. Jedan dio pomoći porodici Šćepanović predat je u prehrambenim namirnicama a drugi dio je doniran u novcu i garderobi. Koristimo ovu priliku da podstaknemo ljude dobre volje da pomognu ovoj porodici, da im budućnost bude sigurna, svijetla, a djetinjstvo dječacima bezbrižnije. Naše najveće zadovoljstvo pri posjeti porodici Šćepanovič je osmjeh na licima dva predivna dječaka – rekli su za PVportal iz Kluba džematlija

Napominjemo da je NVU „Klub džematlija Taslidža“ u ovoj akciji pomoglo još 12 porodica a kažu da će sa sličnim akcijama nastaviti i u buduće.