Naslovna Vijesti Društvo Nema povlačenja, mi drugog izbora nemamo

Nema povlačenja, mi drugog izbora nemamo

3

Bez obzira što se nalazimo u ovim teškim danima po našu Crkvu i naš grad, ne može  se prećutati veličanstvena činjenica da smo večeras, po dvadeseti put, svojim masovnim odzivom na poziv naše Svete Crkve pokazali kako biti Pljevljak znači biti dostojanstven i nepokoran čovjek. Pljevljaci otvoreno, hrabro, dostojanstveno i bez straha pokazuju svoje neslaganje sa nametnutim bezakonjem u vidu takozvanog Zakona topuza, i to je činjenica koja vraća vjeru i nadu u budućnost našeg grada! Biti u pljevaljskim litijama znači biti dio ove časne i slavne porodice koja je ustala da brani svoju Crkvu, ali i svoju državu Crnu Goru. Biti u pljevaljskim litijama znači biti među gospodom, izabranom Gospodom, koja piše najljepše stranice istorije naše Crkve i države. Zato zahvalnost pripada svakom Pljevljaku, a posebna zahvalnost pripada djeci i omladini ovog namučenog grada, koja pokazuju da su ljudi njegova najveća vrijednost.

Međutim, i pored veličanstvene sloge i dostojanstva koje imponuje i koje su pokazali građani Pljevalja i cijele Crne Gore, donosioci bezakonog akta koji su nazvali ,,Zakon o slobodi vjeroispovijesti“ svojim beslovesnim podmetačinama i iznošenjem notornih i brutalnih neistina pokušavaju da unesu razdor među građane, koji su pokazali visok nivo građanske svijesti, ali i poznavanja istorijata svojih svetinja kao i svoga naroda.

Pozivamo rukovodstva D. O. O. ,,Vodovod“ i D.O.O. „Čistoća“ Pljevlja, kao i rukovodioce svih lokalnih i državnih ustanova i preduzeća, da partijske direktive ostave za sjednice svojih partija i da bespotrebno ne uznemiravaju zaposlene, pokušavajući da ih zaplaše i partijski disciplinuju. Podsjećamo ih da su pokušaji diskriminacije onih koji učestvuju u molebanima i litijama grubo kršenje Ustava Crne Gore.

Pozivamo takođe i predsjednika SO Pljevlja, gospodina Dragišu Sokića, da radi svoj posao, ako se u međuvremenu nije povukao pošto ne daje znake političkog života, te da prestane sa opstrukcijama rada Skupštine opštine Pljevlja, po osnovu podnijete građanske inicijative, te pokaže kako čuje i uvažava glas svojih szgrađana, koji je u ovom trenutku većinski glas Pljevalja i većinske Crne Gore.

I njemu kao i svim drugim opštinskim čelnicima poručujemo da je uzaludna nada da ćemo pokleknuti, da ćemo se povući, da se nećemo izboriti i odbraniti svoje svetinje. Nema povlačenja, mi drugog izbora nemamo, NAŠE SVETINJE NE DAMO!

Saopštenje Pljevaljskog odbora za odbranu svetinja

Pljevlja, 13. februara 2020. godine

3 KOMENTARA

  1. Imate izvora. da pocnete raditi a ne da prodajete zjale i dizete alabuku sa zbunjenim i zavedenim narodm . sredovjekovne bajke. a cilj je vlast. e nece moci bez izbora. Izgubili ste u Strazburu proces i zakon je legalan. to vi je i Evropa rekla pa vi setajte kolko god ocete.

Comments are closed.