Naslovna Najnovije vijesti Crna Gora ponovo srebrna, Španija bolja u finalu – Arsenije Dragašević postigao...

Crna Gora ponovo srebrna, Španija bolja u finalu – Arsenije Dragašević postigao devet golova

0

Kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore drugu godinu zaredom osvojila je srebrnu medalju na Mediteranskom prvenstvu.

Izabranici trenera Brana Božovića u finalu prvenstva koje se održava u Atini poraženi su od Španije 32:29 (11:10, 8:7, 13:12).

Na nikad jačem prvenstvu Mediterana na kome je nastupilo 14 reprezentacija, Crna Gora je ostvarila sedam pobjeda, a jedina dva poraza doživjela je od Španije – u grupnoj fazi i u meču za zlato.

U oba duela su, međutim, bili odličan rival velikom protivniku, pa su tako u finalu do samog kraja bili u igri. U prošlogodišnjem finalu prvenstva Mediterana, koje je održano u Egiptu, Crna Gora je izgubila od Francuske.

Najefikasniji u finalu protiv Španije bio je Arsenije Dragašević sa devet golova, dok je Luka Vukićević postigao sedam. Radojica Čepić je postigao šest, Luka Nikolić tri, Darko Pejović dva, a Vojislav Vukić i Luka Barjaktarović po jedan.

Za generaciju koju predvodi trener Brano Božović prvenstvo Mediterana je odlična prilika za nastavak uigravanja za prvenstvo Evrope B divizije koje ih očekuje u avgustu u Podgorici i na kome žele da izbore plasman u A diviziju.

Izvor: Vijesti