Naslovna Sport Fudbal Pobjeda za oproštaj od navijača

Pobjeda za oproštaj od navijača

0

Ako je Rudar prije početka prvenstva ima za cilj žestoku borbu za opstanak, današnji rival Pljevljaka to nije imao u planu, pogotovo nakon prvih osam kola kada je ekipa sa Zlatice bila u vrhu tabele. Tada je Kom, nakon što je deklasirao Rudara na svom terenu sa 5:0, imao 12 bodova. Od tada Kom nije upisao pobjedu, već pet poraza i tri remija, od toga dva na strani. Mada je i Rudar poslednju pobjedu ostavrio u 12 kolu protiv OFK Titograda, sudeći po rezultatima Pljevljaci su u mnogo boljoj formi od svog rivala. Eventualnom pobjedom Rudar bi premašio jesenji plan i imao realne šanse da na kraju, ukiliko još uvijek postoji interesovanje za finanisaranje prvoligaškog fudbala u Pljevljima, izbori opstanak. Pored toga “petarda” sa Zlatice je motiv više za fudbalere Rudara. Kapiten Željko Tomašević smatra da je to bila najslabija partija njegovog tima ove sezone.

Danas nam ke potreban svaki navijač-Ovo je vrlo važna utakmica kako za nas tako i za njih. Jednostavno navijači moraju da nam pomognu da konačno imamo tu prednost domaćeg terena. Moram da priznam da smo u prošloj utakmici od Koma potpuno nadigrani i da smo primali golove iz situacija iz kojih nikako ne bi smjeli. Ono što je dobro iz te utakmice izvukli smo pouku i smanjili greške i od te utakmice igramo mnogo bolje što su pokazali rezultati. Naravno da nas neće zavarati loši rezultati Koma u poslednje vrijeme jer smo već jednom vidjeli koliko Kom može i zbog toga ćemo biti oprezni. Ovo je poslednja utakmica ove godine pred našim navijačima i zbog toga ćemo uraditi sve kako bi zadovoljni i mi i oni napustili stadion, kazao je Tomašević.

Utakmica Rudar-Kom počeće u 13 sati, a sudiće je Miloš Novović iz Podgorice kome će asistirati Ivan Bogdanović sa Cetinja i Jovan Došljak iz Berana. Četvrti sudija biće Podgoričanin Marko Ćupić. Delegat utakmice biće Goran Dendić iz Podgorice, a kontrolor suđenja Mirko Bulatović iz BIjelog Polja. Pored ove utakmice uu 13 sati počeće meč između Iskre i Petrovca, a od 15 sati sastaće se Sutjeska-Budućnost i OFK Titohgrad-Grbalj. Utakmica između Podgorice i Zete počeće u 16 časova.