Naslovna Najnovije vijesti Црногорској грађанској опозицији српски народ ништа није дужан

Црногорској грађанској опозицији српски народ ништа није дужан

0

Предсједник Српског националног савјета др Момчило Вуксановић у емисији „Нескривено“ Српске радио-телевизије позвао је лидера Нове српске демократије Андрију Мандића да се врати основним принципима Српске народне странке, чији је програм инсистирао на заштити идентитета српског народа и који би гарантовао равноправност српском народу у Црној Гори.

„Покушај да се кроз грађанизацију Српске народне странке, а касније Нове српске демократије, и сарадњу са црногорском опозицијом угрози власт, као што се може видјети, био је очигледно неуспјешан. Црногорска опозиција била је у времену за нама увијек више антисрпска него антирежимска. Била је непресушан извор резервног потенцијала режима, а по питању статуса и положаја Срба нимало боља од црногорске власти. То се показало и у последњем случају доношења компромитованог Закона о слободи вјероисповијести.

Црногорској грађанској опозицији српски народ ништа није дужан, јер је баш од њих много пута изневјерен. Немилосрдно и по правилу била је против демократских и легитимних права Срба. Власт у Црној Гори, нажалост, задуго неће бити српска, али треба урадити све да у будућем времену зависи и од српског народа. Срби треба да се саберу као народ и да знају шта су њихови интереси.

Представници политичких партија и српских организација у самосталној Црној Гори нијесу успјели да сачувају ни национални, ни грађански статус српског народа, а појам демократија, који се најчешће користи у обиљежавању политичких субјеката у Црној Гори, препознат је као обмана и лаж, која је искучиво у функцији политичких елита, како владајућих, тако и опозиционих.

Српски народ у времену када му нико није од помоћи мора искључиво да мисли о себи и свом опстанку. Важно је препустити актуелној власти и крњој опозицији демократизацију Црне Горе. Срби на њиховом путу не треба да их ометају, већ да се баве искључиво очувањем сопственог идентитета. Од заједничке снаге српских организација и политичких странака, које имају подршку српског народа, зависиће положај Срба у Црној Гори.

Ваша је обавеза, господине Мандићу, да позовете све Србе и православце који желе да чувају традиционалне вриједности Црне Горе и свој вјерски и национални идентитет да буду заједно у служби свога народа. То је једина могућност да се сачува оно што је наша насушна потреба. Да се сачува јединство Српске православне цркве и јединство српског народа. Ко хоће са српским народом – срећно било, а ко неће, исто тако, срећно било“, поручио је Вуксановић.

У Подгорици, 31.12.2019. године

                                                                                                                                Информативна служба

                                                                                                                                Српског националног савјета