Naslovna Vijesti Društvo SAJAM ZDRAVE HRANE

SAJAM ZDRAVE HRANE

0

Danas je na Trgu 13.jul u organizaciji  JPU „Eko bajka“ Sajmom zdrave hrane  zatvorena ovogodišnja Dječija nedelja i obilježen je Dan darivanja.

Djeca iz vrtića „Eko bajka“ zajedno sa svojim vaspitačicama i mamama organizovala su  Sajam zdrave hrane na kome su degustirali ali i posluživali posjetioce i znatiželjne prolaznike zdravom hranom.

Na lijepo dekorisanim stolovima našle su se razne slane i slatke đakonije, raznovrsno dekorisano voće, domaći džemovi koje su napravile njihove mame i bake. Mogle su se probati i domaće priganice sa medom, gurabije, kiflice i projice a na trgu je sve mirisalo na toplu bakinu kuhinju. Uz vrcave zvuke dječije muzike mališani su se sladili i zabavljali.

Sajam zrave hrane ove godine je organizovan  pod sloganom „Da se hranis zdravo znaj da je to važno, jer ćes samo tako biti dijete snažno“.  Ovom manifestacijom  na Trgu 13. jul, mališani vrtića „Eko bajka“ uz pomoć svojih roditelja i vaspitačica, obilježili su Dan darivanja i kraj ovogodišnje „Dječije nedelje“.

Cilj Sajma je promocija zdravih stilova života kod djece.