Naslovna Sport Fudbal Rudar gost Grblja

Rudar gost Grblja

0

U 11. kolu „Telekom“ crnogorske Prve fudbalske lige Rudar u Radanovićima gostuje Grblju. Nakon ovog kola slijedi dvonedjeljna pauza zbog reprezenativnih obaveza.

Da Rudar nije viši isti tim koji je poražen od Grblja u Pljevljima sa 3:1 u prvom krugu elitnog crnogorskog takmičenja u fudbalu jasno je svima, a ono što je dobro to znaju i fudbaleri Rudara jer će sa mnogo više samopouzdanja ući u utakmicu. Naravno zna to i Dušan Vlaisavljavić starteg Grblja koji se potrudio da podigne nivo forme svog tima pred ovu utakmicu. Poslije poraza u prvenstvu od Iskre, Grbalj je u srijedu bio ubjedljiv u Kupu protiv Danilovgrađana. Pobjeda od 3:1 biće veliki podsticaj fudbalerima Grblja pred duel sa Rudarom. Naravno i Rudar je pokazao, u srijedu protiv Budućnosti, da kada je kompletan, može da se suprostavi i mnogo jačim protivnicima od Grblja. Ovoga puta Pljevljaci će istrčati na teren u Donjoj sutvari u najjačem sastavu, jedino u rotaciji trener Edis Mulalić ne može da računa na Slobodana Perišića zbog crvenog kartona u Kupu. Stanje na tabeli je tako da Rudaru odgovara i bod, kako bi Grbalj zadržali tri iza sebe, a Rudar bi pobjedom tim iz Radanovića doveo u izuzetno nepovoljnu situaciju, pa je upravo zbog toga veći pritisak na domaćinu, što može da bude prednost Rudaru, čij su fudbaleri optmisti pred ovaj meč. Jedan od nastandardnijih u ovoj sezonu Danilo Marković smatra da bi Rudar u Radanovićima mogao do bodova.

Pokazali smo protiv Budućnosti da možemo da se nosimo sa timovima koji žele u sam vrh tabele. Grbalj je u mnogo težem položaju nego mi i u ovu utakmicu ulaze pod imperativom pobjede i kao favoriti. Mi imamo svoje planove i nećemo žuriti. U svakom slučaju ako greške svedemo na minimum, kao što je to bio slučaj u sriejdu protiv Budućnosti, možemo se nadati povoljnom ishodu. Znamo mi da Grbalj može mnogo više i bolje, kao da se samo čeka da ova ekipa veže nekoliko dobrih partija, ali se nadam da to neće biti protiv nas, kazao je Marković.

Utakmicu sudi Savo Vujović sa Cetinja kome će pomoćnici biti Cetinjanin Ivan Bogdanović i Miodrag Brajović iz Podgorice. Četvrti sudija biće Miloš Nedić iz Berana. Delegat ove utakmice biće Đorđije Maraš iz Golubovaca, a sudije će kontrolisati Božo Ćorsović iz Herceg Novog.

U 11. kolu pored ove utakmice sastaju se Sutjeska-Zeta, OFK Titograd-Iskra, Budućnost-Podgorica i Petrovac-Kom. Početak utakmice Grbalj-Rudar zakazan je za 14 sati i 30 minuta. Lopta na prvoligaškim terenima u Crnoj Gori mirovaće do 19. oktobra zbog obaveza reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.