Naslovna Najnovije vijesti NVO “ Turističko rekreativni centar Rudnica“ raspisao javni poziv za lokalno stanovništvo

NVO “ Turističko rekreativni centar Rudnica“ raspisao javni poziv za lokalno stanovništvo

0

Kroz Javni poziv NVO „Turističko rekreativni centar Rudnica“ želi da uključi lokano stanovništvo u realizaciju projekta „Rudnica vazdušna banja, puna zdravih ukusa i tradicije“. Ovaj projekat finansira EU kroz ReLOaD projekat.

Projektom je između ostalog predviđeno besplatno opremanje smještajnih kapaciteta za pužanje turističkih usluga za dva domaćinstva i praktična obuka za pakovanje i dizajniranje poljoprivrednih proizvoda za šest domaćinstava.

„Kroz jedan javni konkors odabraćemo po već unaprijed predviđenim pravilima i uslovima dva domaćinstva kojima ćemo opremiti po jednu sobu: sa krevetima, plakarima i noćnicima. Takođe u razgovoru sa članovima domaćinstva obučićemo ih da opreme taj ambijent u etno stilu, sa starim stvarima koje imaju u svom domaćinstvu, način na koji će se registrovati za pružanje smještajnih usluga i način na koji će prići turisti i ponuditi im to. U drugom segmentu imamo dvije vrste obuka, obuka za pakovanje. To ćemo raditi takođe kroz javni poziv, pozvaćemo lokalno stanovništvo da se odazove.Vršićemo obuke za pakovanje domačih aivara, džemova i ostalih domaćih prerađevina koje stanovništvo ima u planu da pruži na tržište. Takođe u ovom segmentu podjelit ćemo i 500 staklenih i papirnih ambalaža sa izrađenim logotipom“ kazao je Miodrag Rovčanin izvršni direktor NVO „TRC Rudnica“.

Javni poziv za zainteresovana domaćinstva otvoren je do 15. Novembra. Uslovi su da se domaćinstva nalaze na području sela Rudnica i da obavljaju turističku djelatnost ili stvaraju uslove za obavljanje turističke djelatnosti. Prednost imaju domaćinstva sa većim brojem članova, većim brojem nezaposlenih i većim brojem prostorija i vrsta poljoprivrednih proizvoda koje mogu ponuditi.