Naslovna Kultura PROMOCIJA KNJIGE RADOVANA VUJADINOVIĆA “ZAMKA”

PROMOCIJA KNJIGE RADOVANA VUJADINOVIĆA “ZAMKA”

0

Promocija nove knjige Radovana Vujadinovića pod nazivom “Zamka”u organizaciji Narodne biblioteke “Stevan Samardžić” održaće se 26. septembra u 19 časova u Sali SO Pljevlja.O knjizi će govoriti Milorad Joiknić, Žarko L. Đurović, autor Radovan Vujadinović, Đina Bajčeta i Sofija Jelovac.

Nova zbirka pripovjedaka Radovana Vujadinovića,,Zamka”,  ugledala je svjetlost dana u izdanju Narodne biblioteke ,,StevanSamardžić”, uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore u okviru kampanje ,,Živimo kulturu”. Recezenti su Milorad Joknić i Žarko L. Đurović, štampana je u 300 primjeraka u štampariji,,Grafokarton” u BijelomPolju.

Radovan Vujadinović je rođen u Pljevljima. Nastavnik je, kustos, publicist i književnik. Piše priče, pripovijetke, umjetničke reportaže, drame i romane. Sarađuje sa više od pedeset listova i časopisa. Objavio je više od tri stotine pripovjedaka i više od stotinu priloga iz istorije.

Zastupljen je u udžbenicima, priručnicima, antologijama, leksikonima, domaćim i stranim zbornicima.

Dobitnik je 102 književne nagrade za pripovijetke i knjige u rukopisu.

Važnije književne nagrade: „Blažo Šćepanović“, „Isak Samokovlija“, „Dragojlo Dudić“, „Radoje Domanović“, „Milutin Uskoković“.

Dobitnik je Nagrade,,20. Novembar” Skupštine Opštine Pljevlja.