Naslovna Najnovije vijesti Četvrto mjesto u Makarskoj za odbojkašice Rudara

Četvrto mjesto u Makarskoj za odbojkašice Rudara

0

Na 17. Međunarodnom  odbojkaškom  turniru  „Kate Erceg“, koji je prethodnog  vikenda održan  u Makarskoj, odbojkašice Rudara zauzele su 4. Mjesto. Na turniru je  učestvovalo  12 ekipa iz: Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine  i Slovenije.

U grupi su bile prve jer su savladale  Dubrovnik rezultatom 2:0 i Kaštel Lukšić rezultatom 2:0.

Narednog dana turnira  u četvrtfinalu  savladale su Gimnazijalac iz Kotora sa 2:0. Inače istog dana  igrale su utakmicu protiv ekipe Kaštel Lukšić , pa je polufinale  sa  ekipom Novog  Grada iz Sarajeva   predstavljalo izuzetno zahtjevan fizički posao za odbojkašiće iz Pljevalja, pa su se Sarajke plasirale u  finale.  U borbi za treće mjesto  pokazalo se tčnim staro nepisano pravilo da je eško na urniru dva  puta  pobjediti istog rivala, Dubrovnik je bio bolji  i savladao  Rudar sa 2:1 U setovima.

Igračica Rudara , Miona Vučetić  proglašena je za najboljeg primača na turniru, a ekipa je dobila pohvale od organizatora i  svojih suparnika na dobroj igri koju su prikazala na turniru.

Narednog vikenda ekipa Rudara učestvovaće  na tradicionalnom turniru  u Goraždu koji će poslužiti da se ekipa pripremi  za predstojeće prvenstvo