Naslovna Najnovije vijesti ZA VIKEND ĆE SE ODRŽATI DESETA JUBILARNA AUTO MOTO TRKA

ZA VIKEND ĆE SE ODRŽATI DESETA JUBILARNA AUTO MOTO TRKA

0

Deseta auto moto trka održaće se za vikend 31. 8. i 1. 9. 2019. godine na stazi Dajevića Han – Rudnica.

Kako nam je kazao Mirhad Plakalo predsjednik kluba, oni imaju već deset godina iskustva u organizaciji ovakvih trka, tako da je sve spremno za početak trke. U proteklih desetak dana oni su intenzivno radili na pripremama u koje su uložili dosta truda. Radili su na uređenju parkinga velike površine, nekih 400-500 kvadrata. Uz pomoć DOO „Čistoće“ i njihovih radnika oni su uspjeli da očiste stazu, da pokose i očiste putni pojas pored staze. U svakom slučaju potrebno je veoma detaljno oprati i očistiti i stazu i prostor u blizini staze radi što bezbjednije vožnje učesnika a i publike koja uvijek dođe u velikom broju.

„Ova manifestacija spada u trke međunarodnog karaktera jer su na njoj prisutni i takmičari iz regiona. Biće velika borba, borba vozača i mašine u dvanaest kategorija. Neki takmičari su već stigli, neke tek očekujemo tako da ćemo u subotu imati konačan spisak učesnika trke. U nedelju 1. septembra 2019. godine u 11 i 30 je svečano otvaranje, a u 12 časova je start trke. Zvanični trening trke biće održan dan ranije, u subotu 31. 8. 2019. godine. Po prvi put ove godine voziće se paralelno Kup Pljevlja „Memorijalni kup Vaso Živković“ i Šampionat Crne Gore. Ja bih svim takmičarima poželio sreću i ono što je najvažnije da se sve završi bezbjedno. Pozvao bih sve građane da dođu na trku jer se očekuje jedan veliki spektakl. Ovo je jedna od najboljih i najbezbjednijih staza u Evropi, ali bih ja ipak apelovao da sve učinimo da trka prođe što bezbednije“ – kazao je Plakalo.

Organizator  i domaćin trke je AMSK „AP SPORT“ , generalni sponzor je Rudnik uglja a pokrovitelj je Opština Pljevlja i Sekretarijat za društvene djelatnosti.