Naslovna Najnovije vijesti Pokret za Pljevlja donio odluku o spajanju sa Pravom Crnom Gorom

Pokret za Pljevlja donio odluku o spajanju sa Pravom Crnom Gorom

0

Na sjednici Opštinskog odbora Pokreta za Pljevlja, održanoj dana 11.10.2018, kojom je predsjedavao predsjednik te partije, Novica Stanić, na kojoj je učestvovao i predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić, donešena je odluka o spajanju političkih partija Pokret za Pljevlja i Prave Crne Gore, saopšteno je iz ovih partija.

U tački 1. pomenute odluke ističe se da se partije Pokret za Pljevlja i Prava Crna Gora spajaju na način što će Pokret za Pljevlja postati dio Prave Crne Gore.

U tački 2. se ističe da se ne stvara novi pravni subjekt, već da Prava Crna Gora zadržava svoj pravni subjetkivitet i postaje pravni sledbenik svih prava i obaveza Pokreta za Pljevlja.

S tim u vezi, postupak upisa statusnih promjena po ovoj Odluci i brisanje Pokreta za Pljevlja iz registra političkih partija pokreće se danom donošenja ove Odluke, a završiće se najkasnije do dana održavanja parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

„Opštinski odbor Pokreta za Pljevlja je donio ovu Odluku poslije značajnih razgovora koji su u kontinuitetu obavljani na nivou predsjednika dr Novice Stanića u ime Pokreta za Pljevlja i predsjednika Marka Milačića u ime Prave Crne Gore, uz adekvatno upoznavanje organa partije.Odluka o spajanju pomenutih partija, donosi se iz razloga što su politički ciljevi, vrijednosti i načela za koja se zalažu iste, slični, odnosno značajni podudarni. Zajednička pres konferencija na kojoj će govoriti predsjednik Prave Marko Milačić i dr Novica Stanić održaće se u utorak 16.10.2018. Pokret za Pljevlja je na prethodnim lokalnim izborima osvojio dva mandata u okviru koalicije „Za spas Pljevalja“, navodi se u saopštenju Prave Crne Gore.

Izvor Vijesti