Naslovna NVO Da zaživi selo U duši me guši 1987-2017…

U duši me guši 1987-2017…

0

Povodom 5. Juna – Svjetskog dana zaštite životne sredine održaće se Ekološki događaj pod nazivom “U duši me guši 1987-2017…” u galerijskom prostoru JU Galeriji “Vitomir Srbljanović”, u holu SC “Ada”, u 20 časova.

Događaj je posvećen nekadašnjim pljevaljskim eko-aktivistima Canu Janićijeviću i Ivu Ševčenku, koji su na sebi svojstven način bili vizionari i izražavali svoje negodovanje prema zagađenoj životnoj sredini u Pljevljima (kroz eko aktivizam, putem karikature). Ovakav događaj je bio održan prije 30 godina (1987.) kada je bila predstavljena izložba karikatura pljevaljskog karikaturiste Iva Ševčenka pod nazivom „U duši me guši“. I nakon 30 godina neke sadašnje saborce u duši guši i zbog toga je ovaj događaj posvećen nekadašnjim i sadašnjim buntovnicima prema devastiranju životnog prostora u kojem žive, ali i onim donosiocima odluka koji za 30 godina nijesu uspjeli ništa da promjene. I dalje je prioritet raubovanje resursa na uštrb životnog prostora.

Organizator događaja je NVO “Da zaživi selo” u saradnji sa JU Galerija “Vitomir Srbljanović”.

Ova izložba je realizovana u okviru projekta „Bolji život za Pljevlja“, koji je podržan u okviru projekta “Jačanje kapaciteta za bolju životnu sredinu u Crnoj Gori” a finansiran od strane Evropske unije.