Naslovna Vijesti Društvo Predstavljen logotip nacionalnog brenda Crne Gore u Pljevljima

Predstavljen logotip nacionalnog brenda Crne Gore u Pljevljima

0

U Sali Skupštine 22. juna sa početkom u 12 časova održan je „Info dan nacionalnog brenda Crne Gore“. Nacionalni brend je logotip po kojem je država prepoznatljiva, zaštitni znak za sve autentične i jedinstvene stvari iz te zemlje.

Brendiranje države se radi iz istih razloga zbog kojih se brendira neki proizvod ili usluga, ako želimo da imamo dodatnu vrijednost, da budemo traženiji, da se više vrednuju proizvodi, da više koštaju u inostranstvu odnosno da su veći prihodi. Država se brendira da bi bila bolje vidljiva i prepoznatljiva u svijetu.

kkmhzg

“ Danas je treći Info dan nacionalnog brenda Crne Gore koji se održava u Pljevljima, prva dva su bila u Nikšiću i Baru. Normalan slijed događaja je da se sjever Crne Gore informiše kao jedan od ključnih potencijala za brendiranje Crne Gore. Danas u Pljevljima upravo prezentiramo i promovišemo nacionalno brendiranje države Crne Gore. Našim dragim domaćinima i gostima predstavićemo nacionalni brend, odnosno šta je to nacionalni brend, koje su to koristi koje će građani imati od brendiranja i koje su to mogućnosti i uslovi koji se trebaju ispuniti da bi se dobio znak nacionalnog brenda. Svi potencijalni nosioci nacionalnog brenda. su oni subjekti koji mogu biti od značaja za brendiranje, odnosno za izgradnju pozitivnog mišljenja Crne Gore u svijetu, za našu bolju vidljivost i prepoznatljivost“.- rekao je Jovo Rabrenović.

Logotip

Crna Gora je prva država u Evropi i na globalnom nivou koja ima donešen, usvojen i u upotrebi Zakon o nacionalnom brendu.Ovim Zakonom  određuje se  razvoj nacionalnog brenda države i propisuju se uslovi po kojima će korisnici moće da dobiju pravo korišćenja nacionalnog brenda. Zakon o nacionalnom brendu usvojen je 02. juna u Skupštini Crne Gore.

Organizator Info dana za predstavljanje logotipa nacionalnog brenda Crne Gore je Ministarstvo ekonomije i Sekretarijat za privredu.

autorka, Nataša Knežević -učesnica projekta  „Povežimo se informisanjem“ koji  realizuje NVO „Paradoks“ u partnerstvu sa NVO „Informativni centar Pljevlja“ podržan kroz program grant šema Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.