Naslovna Najnovije vijesti Ponovo počinje sa radom omladinski klub

Ponovo počinje sa radom omladinski klub

0

Od danas, 8. aprila, nastavlja sa radom Omladinski klub u Pljevljima.

Omladinski klub biće mjesto za okupljanje mladih, kreativnih ljudi iz Pljevalja koji će moći da realizuju svoje ideje, kroz razne zanimljive aktivnosti i sadržaje koje će klub nuditi u narednom periodu.
Omladinski klub funkcioniše po modelu volonterski vođenog kluba, što znači da mladi ljudi, odnosno omladinski aktivisti sami osmišljavaju program i plan rada.

Za početak, u klubu će se realizovati sledeće radionice:
radionica plesa – moderni plesovi – hip hop, disco dance, street dance, show dance kao i društveni plesovi

škola glume – početnički elementi glume, retorika, snalaženje pred pulikom, rešavanje treme, nakon čega se planira pripremanje predstave

muzičke radionice – za sve mlade ljude koji vole da sviraju, imaju mogućnost da vježbaju u prostorijama Kluba, i možda tu oforme svoj bend kao krajnji produkt te ideje

debatna radionica – unapređenje retorike, besjedništva, vještine govora, argumentovano iznošenje svog mišljenja…

filmske večeri  – projekcije filmova u prostorijama Kluba

slobodne aktivnosti – veče društvenih igara, veče video-igrica…

– u ljetnjem periodu predviđen je i rad planinarske sekcije, odnosno planinarski izleti u okolini Pljevalja, sa ciljem upoznavanja znamenitih i manje poznatih a važnih lokacija u našoj opštini.
Omladinski klub posjeduje svoju planinarsku opremu, koja je dostupna za iznajmljivanje svim mladim ljudima iz našeg grada.

Osim toga, predviđeno je i organizovanje večeri koje su posvećene mladim ljudima iz Pljevalja koji se bave raznim vrstama umjetničkog stvaralaštva, u cilju promovisanja i prikazivanja njihovih talenata široj javnosti.

Omladinski klub će raditi i kao informativno-edukativni centar gdje će biti organizovane razne edukativne radionice na različite teme, kao i dostupnost informacija o pravima i mogućnostima za mladi ljude.

Sve usluge koje Klub nudi su besplatne, i dostupne svim mladim ljudima od 15 do 30 godina.

Radno vrijeme Omladinskog kluba je od 18h do 21h svim radnim danima i subotom, a ukoliko to zahtijeva neka od aktivnosti, radno vrijeme može biti fleksibilno, i pomjereno od 17h do 22h.

Sve informacije o radu kluba možete pronaći na facebook stranici –  https://www.facebook.com/Omladinski-klub-Pljevlja kao i na info-tabli koja se nalazi pored samog Kluba, u Domu vojske.

Predviđeno je izdavanje članskih karata, a Klub će se potruditi da u nekom narednom periodu članovi sa članskim kartama Kluba imaju popuste pri kupovini ulaznica za filmove, koncerte, i ostale kulturne sadržaje.

Omladinski aktivisti Omladinskog kluba pozivaju vas da danas dođete u Omladinski klub, u periodu od 18h do 21h, učlanite se u neku od dostupnih radionica, ili date svoj predlog za nove radionice i aktivnosti.