Naslovna Komšiluk Priboj: Kuće za 11 raseljenih bošnjačkih porodica u Priboju

Priboj: Kuće za 11 raseljenih bošnjačkih porodica u Priboju

0

Predstavnici Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja saopštili su danas da je za ovu godinu obezbeđeno 50 miliona dinara za prvi dio programa povratka raseljenih Bošnjaka kojim je, između ostalog, planirana i izgradnja 11 montažnih kuća.

Kako je najavljeno, taj deo programa biće realizovan u naredne četiri godine.

Prvi prioritet će biti pomoć onima koji su se vratili u svoja sela i koji žive i rade na svojim ognjištima, rečeno je novinarima na sastanku predstavnika Kancelarije sa rukovodstvom Općine Priboj.

Za koordinatora aktivnosti u okviru realizacije tog programa, zadužen je ministar Sulejman Ugljanin, koji rukovodi Kancelarijom za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

“Za postavljanje tipskih motažnih kuća, veličine 62 kvadratna metra, izjasnilo se 11 raseljenih bošnjačkih porodica sa teritorije opštine Priboj, dok su ostali izrazili želju da im se refundira odgovarajuća naknada u skladu sa sredstvima uloženim u obnovu kuća”, rekao je pomoćnik direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Edib Kajević.

Kancelarija za održivi razvoj će sa 27 miliona dinara finansirati izradu projektne dokumentacije za izgradnju prioritetnih putnih pravaca na teritoriji općine Priboj.

(Radio Sto plus)