Naslovna Najnovije vijesti Социјалистичка народна партија најоштрије осуђује прекомјерну употребу физичке силе испољене на грађанима...

Социјалистичка народна партија најоштрије осуђује прекомјерну употребу физичке силе испољене на грађанима Пљеваља

0

Црна Гора пролази кроз, можда, најтежи период у својој новијој историји, обиљежен последицама пандемијског вирусног обољења под називом Корона – Ковид 19. 

Здравствени радници и службе су показали висок степен ефикасности, организованости, стручности и посвећености у спречавању ширења епидемије. Све њене последице је тешко сагледати и процјенити.

Црногорско друштво, на жалост, показује знакове и неких других болести, ништа мање опасних. Једна од њих је дијагностификована као ендемска корупција а обзнанила је  нико други него амбасадорка Сједињених америчких држава у Црној Гори.

Корупција је увијек повезана са поквареношћу, поткупљивошћу, подмићивањем а све ради стицања сопствене користи и очувања незаслужено освојених привилегија кроз злоупотребу друштвеног и државног положаја, радног мјеста, повјерене функције и слично.

Свака професија је подложна да оболи од вируса корупције, зависно од личног имунитета појединца и његовог професионалног интегритета.

Никада не треба ни у једној прилици се „бацати каменом“ на професију и занимање јер њихов углед и повјерење грађана у њих зависи од појединаца који их обављају.

Али зато треба у свакој прилици, па и на овај начин указивати на примјере непрофесионалног обављања повјрених послова од стране појединаца и захтијевати, кроз процедуру засновану на закону њихову одговорност – моралну, дисциплинску и кривичну.

Нека занимања су посебно изложена перцепцији јавности. Једно од њих је и занимање полицајца – чувара јавног реда и мира и личне и материјалне сигурности грађана. На жалост, ових дана свједоци смо непрофесионалног односа појединих полицијских службеника према грађанима који изражавају на миран начин своје неслагање са притварањем свештених лица Српске православне цркве у Црној Гори којима се ограничава уставно право на слободу мисли, савјести и вјероисповјести.

Социјалистичка народна партија најоштрије осуђује прекомјерну употребу физичке силе испољене на грађанима Пљеваља 13. маја ове године на протестној шетњи на градском корзоу, захтијевајући идентификацију и процесуирање полицијских службеника који су прекршили службена правила.

Не спречава се опасност од ширења вирусне епидемије, а што је био изговор за ангажовање полицијских снага за онемогућавање скупа, батињањем лица које не пружа отпор од стране седморице полицајаца, која сцена је забиљежена у нашем граду. Такви полицајци немају право да носе униформу са симболима државе Црне Горе.

Истовремено позивамо руководство полиције и надлежне државне органе да, у циљу смиривања постојећих тензија, поведу на примјеран начин дијалог са грађанима, ради успостављања нарушеног повјерења. Безбједност државе и грађански мир најбоље ће чувати грађани који имају повјерење у државне органе.

Предсједник Општинског одбора СНП Пљевља, Будимир Тањевић

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.