Naslovna Vijesti Hronika Po nalogu ODT Pljevlja jedno lice lišeno slobode

Po nalogu ODT Pljevlja jedno lice lišeno slobode

0

Povodom okupljanja građana u večernjim časovima 12.05.2020.godine u užem centru grada u Pljevljima, od strane dežurnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima, naloženo da se jedno lice  V.D.  liši slobode zbog osnova sumnje da  je izvršilo krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Lice će uz krivičnu prijavu odmah biti sprovedeno na saslušanje u Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima , nakon čega će biti donijeta odluka o daljem postupanju.

Takođe je povodom istog događaja, a na osnovu prikupljenih obavještenja i drugih dokaza koje je Uprava policije – CB Pljevlja dostavio Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima,  formiran predmet radi dalje ocjene da li u konkretnom slučaju ima osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv još nekog ili nekih lica za krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima još jednom apeluje na sve građane da se u potpunosti pridržavaju naredbi Ministarstva zdravlja o preduzimanju privremenih mjera zaštite građana od širenja koronavirusa i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti. Podsjećamo da nepostupanje po donijetim naredbama, podliježe  krivičnoj odgovornosti u smislu postojanja krivičnih djela protiv zdravlja ljudi, zbog čega će sva lica koja ne budu postupala po tim naredbama biti procesuirana u hitnom postupku, saopštila je Nataša Bajčeta, Državna tužiteljka i portparolka ODT u Pljevljima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.