Naslovna Vijesti Biznis Opštini Pljevlja odobreno 36.077 dolara za poboljšanje javne infrastrukture

Opštini Pljevlja odobreno 36.077 dolara za poboljšanje javne infrastrukture

0

Pljevlja su jedna od devet opština u Crnoj Gori kojoj su odobrena sredstva u okviru projekta Kraljevine Norveške „Norveška za vas“ koji se odnosi na podršku socijalnoj uključenosti kroz poboljšanje javne infrastrukture u manje razvijenim opštinama Crne Gore.
Sredstva u iznosu od 36.077 USD, od kojih će Opština Pljevlja imati obavezu učešća u iznosu od oko 10%, biće utrošena na realizaciju projekta postavljanja dva postrojenja za preradu otpadnih voda iz Gradskog stadiona i motela Vodice.
Kroz projekat “Norveška za vas – Crna Gora”, Kraljevina Norveška izdvojila je 250.000 eura za podršku socijalnoj inkluziji kroz unapređenje uslova života u 16 manje razvijenih opština u Crnoj Gori, kroz razvoj infrastrukture. Poziv je bio objavljen 26. novembra 2019. godine i sve zainteresovane lokalne samouprave mogle su da podnesu aplikacije do 20. januara 2020. godine i to za poboljašanje uslova kroz izgradnju, rekonstrukciju ili obnovu.
Pored Pljevalja, projekti za finansiranje iz oblasti unaprijeđenja infrastrukture odobreni su i opštinama Andrijevica, Berane, Gusinje, Mojkovac, Plav, Petnjica, Rožaje i Žabljak.
Opština Pljevlja nedavno je otpočela i implementaciju projekta koji se odnosi na podršku unaprijeđenju kvaliteta i plasmana brenda „Pljevaljski sir“, koji je takođe dio projekta „Norveška za vas – Crna Gora“. Ovaj projekat ima za cilj unaprijeđenje ekonomskih aktivnosti i umrežavanje malih poljoprivrednih proizvođača i poboljšanje poslovnog ambijenta za prodaju tradicionalnog proizvoda sa dodatom vrijednošću. Uz odobreni grant u iznosu od 18.436.74 USD, Opština Pljevlja će sprovesti niz projektnih aktivnosti, kao i nabavku opreme koju će koristiti Udruženje proizvođača pljevaljskog sira.
Kroz projekat Norveška za vas – Crna Gora, Kraljevina Norveška izvojila je i 150,000 eura za podršku zapošljivosti ranjivih grupa u 16 manje razvijenih opština u Crnoj Gori. Pohvalno je što su se među 38 primljenih prijedloga i 10 odobrenih projekata našla i dva iz Pljevalja – DOO “Dandi” i SRK “Lipljen”. Prvi projekat čija je vrijednost 20.000,00 USD odnosi se na obuku šest radnika u kožarskoj proizvodnji od kojih će četvoro biti zaposleno u DOO „Dandi“ Pljevlja, a drugi projekat vrijednosti 17.288,00 USD odnosi se na trening za proizvodnju autohtone pastrmke u mrijestilištu koji će pohađati šest osoba od kojih će troje biti zaposleno.
Rezultate javnog poziva „Bespovratna sredstva za infrastrukturne projekte“ možete pogledati na linku:
https://www.norveskazavas.me/…/59-641-cfp-infrastructure-re…

Izvor: pljevlja.me

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.