Naslovna Vijesti Hronika Istraga protiv policajaca zbog prebijanja mladića iz Pljevalja

Istraga protiv policajaca zbog prebijanja mladića iz Pljevalja

0

Osnovno državno tužilaštvo Pljevlja provjerava da li su policajci koji su, kako se vidi na snimku, tukli Ognjena Mijatovića, počinili neko krivično djelo, piše Dan.

“Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima, povodom snimka, preduzelo je službene radnje kojima je tražena dostava podataka od strane Centra bezbjednosti Pljevlja u odnosu na policijske službenike koji su kritične večeri neposredno preduzimali radnje prema licu O.M. i postupali prilikom njegovog lišenja slobode, radi utvrđivanja činjenica relevantnih za donošenje odluke da li u radnjama nekog od policijskih službenika ima elemenata bića nekog od krivičnih djela za koja se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, odgovorila je Danu Nataša Bajčeta, državni tužilac i portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima.

Savjet za građansku kontrolu rada policije je na osnovu dostupne dokumentacije i video-zapisa ocijenio da su policijski službenici CB Pljevlja u postupanju prema građaninu prekoračili ovlašćenja, zbog čega je došlo do povrede prava.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.